UFC 245: Här är oddsen för de tre titelmatcherna

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-10-01 23:50

UFCs stora decembergala är för året placerat till den 14 december och organisationen slår på stort med hela tre stycken titelmatcher. Galan kommer gå av stapeln på T-Mobile Arena i Las Vegas och nu är de initiala oddsen för matcherna släppta.

Samtliga regerande mästare håller i nuläget favoritskapet gentemot sina utmanare.

Kamaru Usman (1.64) vs Colby Covington (2.30)

UFC lyckades till sist boka in en av årets stora hatmatcher mellan Usman och Covington.  Usman erhöll  bältet i sin senaste match genom att besegra Tyron Woodley och den kommande matchen ifråga blir därför hans första titelförsvar. Matchen mot Woodley var även den hittills enda match i UFC-karriären där Usman gått in som ’underdog’. I sina resterande ’fighter’ har Usman haft ett betryggande favoritskapet, vilket även har återspeglat mästarens resultat, då han är fortsatt obesegrad i UFC.

Utmanaren Covington har fått smaka på en förlust i organisationen, då han fastnade i en ’submission’ under sin match mot Warlley Alves 2015. Amerikanen har endast gått in som ’underdog’ vid ett tidigare tillfälle, nämligen i sin ’fight’ mot den tidigare mästaren Rafael dos Anjos. I den drabbningen kom Covington ut som vinnare via enhälligt domslut efter fem ronder.

Max Holloway (1.50) vs. Alexander Volkanovski (2.50)

Holloways försök på titeln i divisionen för lättvikt gick inte hela vägen för amerikanen men i fjädervikt är han fortfarande en av de mest dominanta mästarna i organisationens historia. Trots att Holloway endast är 27 år fyllda har fjäderviktsmästaren redan hunnit med över tjugo matcher för organisationen. Sett till hans fem senaste matcher har Holloway endast gått in i buren som ’underdog’ vid ett tillfälle, mer specifikt under sitt första möta mot Jose Aldo. En match som han vann via avslut i ’fightens’ tredje rond.

Volkanovski har i skrivandes stund gått sju matcher för organisationen och har traditionellt sett varit van vid att hålla favoritskapet. Endast i sina två senaste matcher har australiensaren erhållit ’underdog’-status. Volkanovski har ännu inte åkt på en förlust i UFC.

Amanda Nunes (1.33) vs. Germaine De Randamie (3.25)

Nunes har besegrat samtliga tidigare mästarinnor i bantam- samt fjäderviktsdivisionen, däribland De Randamie, som tidigare erhållit titeln mästarinna i UFCs fjäderviktsdivision. De både möttes under ’UFC Fight Night 31 – Fight for the Troops 3’ 2013 och då avslutade brasilianskan sin motståndare via slag i matchens första rond. Den gången gick Nunes in som knapp ’underdog’, till 2.00 gånger pengarna.

När oddsen först har öppnats upp i samband med Nunes senaste åtta matcher har dubbelmästarinnan varit ’underdog’ i sex av dessa möten. Nunes vann dock samtliga av drabbningarna. Holländskan har gått sju matcher för organisationen och var favorit i fem av dessa matcher när oddsen först öppnades. Den hittils enda UFC-förlusten kom mot just Nunes.