Conor McGregor attackerar Nurmagomedov-klanen på sociala medier

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-14 14:30

Irlands Conor McGregor har tagit till sociala medier för att kommentera om den rådande dopningshärvan kring Usman Nurmagomedov. Usman, som är kusin till den tidigare lättviktsmästaren i UFC Khabib Nurmagomedov, blev nyligen påkommen med ett olovligt preparat i blodet.

McGregor vs. The Nurmagomedovs

Föga förvånande har UFC-stjärnan ”Notorious” Conor McGregor (22-6) åter en gång varit aktiv på sociala medier när det gäller Nurmagomedov-klanen. Irländaren har återkommande gånger genom åren utbytt ord med den kampsportsskickliga familjen från Dagestan, för att inte nämna slag.

Han hade bland annat en rivalitet med den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov (29-0). De två drabbade samman i 2018 i en kamp som Khabib skulle komma att vinna via submission. Nu är det dock Khabibs kusin, Umar Nurmagomedov (16-0-1) som står i McGregors fokus.

Han har nämligen råkat illa ut följande ett dopningstest som inföll efter en seger över Brent Primus (12-3-1) i oktober månad detta år. Där testade Nurmagomedov positivt för ett olovligt preparat i blodet. Umar, som i dagsläget är obesegrad i buren samt innehar MMA-organisationen Bellators lättviktsbälte, har följaktligen fått se sin kamp med Primus omvändas till ett No-Contest-resultat. Han har även blivit avstängd på sex månader som följd av överträdelsen.

I en tirad av förolämpningar går McGregor efter allt från Nurmagomedov-familjens religiösa tro till att även ta upp Khabibs bortgångna far och tidigare patriark, Abdulmanap Nurmagomedov. Allt synligt på sociala medier via inlägg på plattformen X, tidigare känt som Twitter.

’Fuskare!’

Enligt Umar Nurmagomedov själv, har han inte begått något fel. I stället påstår han att det preparat som fanns i hans blod kom som resultat av en medicin han tagit. Han skall även ha misslyckats med att underrätta den atletiska kommissionen som såg över hans match mot Primus om medicinen.

The results of my test revealed a prohibited substance that entered my body through medications, prescribed to me by a doctor. A few months before my fight, I was undergoing treatment, but unfortunately I did not notify the athletic commission in advance.

McGregor köper dock inte den förklaringen. I en kedja av inlägg på sociala medier går han till attack mot hela Nurmagomedov-klanen. Irländaren säger sig bland annat inte vara ett dugg förvånad över att Umar testade positivt i ett dopningstest och kallar familjen för hycklare.

I am not one bit surprised upon hearing another of the nurmagomedov team testing positive for steroids. Hypocrites of the highest order.

McGregor fortsätter och slår in på ett mer personligt spår i följande inlägg. Han tar sikte på Nurmagomedovs muslimska med att deklarera att dopning anses vara olovligt även ur ett religiöst perspektiv, dvs. haram. Conor nämner även den nu bortgångna fadern till Khabib Nurmagomedov och säger att denne rullar i sin grav över beskedet om Umars dopning.

Steroids are HARAM! The shame of Allah hangs over the nurmagomedov clan. Cheaters! Abdulmanap is doing tumbles in his grave.