Jake Paul besegrar Tyron Woodley via delat beslut

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-08-30 10:57

Den omtalade boxningsmatchen mellan YouTube-stjärnan Jake Paul och forne UFC-mästaren Tyron Woodley har nu ägt rum. De två gick alla ronder ut, där den förstnämnde i Paul var den som fick se handen höjd inne i ringen efter en beslutsseger.

Paul vs. Woodley avklarat

Inför boxningskampen mellan Jake Paul (4-0, 3 KOs Boxning) och Tyron ”The Chosen One” Woodley (19-7-1 MMA/0-1 Boxning) var det mycket som lovades om den potentiella utgången från de två slagskämparna. Det var prat om ”knockouts” hit och ”slagkraft” dit. I slutändan visade det sig vara just det, prat. Kontentan av deras möte i ringen var en utdragen kamp, där korta sekvenser av underhållande våld var likt isolerade öar i ett hav av undermålighet.

I den fjärde ronden iscensatte Woodley en god offensiv som möjligen skulle ha kunnat resultera i en nerslagning. Dock uppfattade domaren det inte som om Paul blev räddad av repen, och den unge YouTube-stjärnan besparades en stående räkning. Det var inte heller fallet att Paul levererade en särskilt bra insatts. Woodley lös inte han heller inne i ringen den här kvällen, då folk antagligen förväntade sig mer av den tidigare welterviktsmästaren i UFC.

Delat beslut

När väl Jakes hand höjdes till skyarna med en seger via delat beslut (77-75, 78-74, 75-77) fanns det säkerligen den som fann utgången av kampen konfunderande. De ronder som gick till hans fördel bestod mest av slag som blockerades av Woodley, och kraftansträngningar som inte bar några större resultat, men kan ha sett imponerande ut för poängdomarna. Vad som väntar de två härnäst återstår att se. Woodley har inför matchen sagt sig vilja satsa på boxningen framöver.

För Paul är segern, även om den saknade en spektakulär knockout, utan tvekan en fjäder i hatten för den aspirerande proffsboxaren. I två av sina 4 matcher har han besegrat tidigare MMA-mästare. Med sin senaste vinst kommer han säkerligen att fortsätta finna villiga motståndare från andra kampsporter än boxning att möta i ringen.