Många potentiella motståndare till Bobby Green

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-22 11:51

Den planerade lättviktskampen mellan Bobby Green och Dan Hooker kommer inte äga rum. Detta efter att Hooker skadat sig under träningen. Nu har flertalet fighters höjt sina röster på sociala medier i hopp om att få kliva in som ersättare till nyzeeländaren.

Vem möter Bobby Green under UFC Austin?

Den 2:e december kommer UFC Austin att gå av stapeln i Texas. Matchkorten består av flertalet spännande kamper, där bland annat Beneil Dariush (22-5-1) skall ta sig an Arman ”Ahalkalakets” Tsarukyan (20-3) som galans huvudnummer. En match som dock inte kommer underhålla åskådarna under tillställningen är det planerade lättviktsmötet mellan Bobby ”King” Green (31-14-1, 1 NC) och Dan ”The Hangman” Hooker (23-12).

Nyligen blev det offentliggjort att Hooker missar kampen mot Green. Detta följande en skada som nyzeeländaren ådragit sig under träningen inför matchen. Green står således i dagsläget utan någon att möta den 2:e december. Det här är dock inte en status som behöver vara särskilt länge. En hel hop med andra lättviktare har redan rapporterat sig som villiga att ta sig an den 37-årige amerikanen.

Green söker ersättare på sociala medier

Följande beskedet om Hookers utgång från UFC Austin, sökte sig Bobby Green till sociala medier för att finna en ny motståndare. I ett inlägg på plattformen Instagram skrev han att han söker någon som är lika mycket ”gangster” som han själv.

Let’s see who’s gangster like me. I fought on 10 days’ notice, I went on two weeks’ notice, I made weight, passed the fuck out, my lungs collapsed, and everything on two weeks’ notice. I did it all. Let me see who gangster like me, I guarantee you nobody steps up, let’s find out.

Flera svarar på utmaningen

Det tog inte lång tid innan Greens uppmaning till andra lättviktare i UFC fick gehör hos flera fighters. Bland de som visar en vilja på att ta sig an ”King” på kort varsel finner man den forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (32-15).

Hey Bobby Green, Austin is backyard. Let’s Scrap

Även amerikanen Terrance ”T.Wrecks” McKinney (15-6) tog till X (tidigare Twitter) för att visa upp sin kampvilja.

I’m in UFC. What’s up would be a honor to throw down with king but every torch must be past down.

Sist men inte minst är även Jared ”Flash” Gordon (20-6, 1 NC) en hoppfull kandidat till matchen. Gordon har en särskilt god anledning till att vilja möta Green. De två har gått en kamp tidigare som slutade i en No-Contest följande en oavsiktlig huvudklasch. Som Gordon skriver, vill han gärna se att de upprepar sin batalj för en mer definitiv avslutning.

Run it back.

Det är i dagsläget oklart vad UFC planerar att göra med Green-matchen under UFC Austin.