Går Conor McGregor i pension efter förlusten mot Khabib Nurmagomedov?

Författare: Fredrik

Publicerad: 2018-10-15 00:00

Irländaren Conor McGregor står inför ett intressant vägval efter den omtalade förlusten mot Khabib Nurmagomedov under UFC 229 förra lördagen. Som plåster på såren levererades en enorm summa pengar som betalning för hans insats – den sägs ha hamnat på omkring 50 miljoner dollar. Förra året tjänade han inte mindre än 100 miljoner dollar på boxningsmatchen mot Mayweather. Pengar är uppenbarligen inget problem för McGregor efter de två matcherna, så många experter diskuterar nu huruvida han kommer att gå i pension eller inte. Han har verkligen möjligheten att spendera sina hårt förtjänta slantar på nöjen som restaurangbesök, online casino, resor och andra intressen – helt enkelt njuta av livet.

Det har dock diskuterats om en eventuell returmatch. Att McGregor skulle få chansen att möta sin ärkefiende en gång till, efter hela kalabaliken som ägde rum efteråt, låter orimligt i mångas öron. Efter vinsten rusade Nurmagomedov ut från oktogonen och började slåss mot en av McGregors tränare, och efter ytterligare en stund blev McGregor själv anfallen bakifrån av två personer som tagit sig in i oktogonen. Det diskuteras nu om Nurmagomedov kommer att bli av med bältet, om han kommer att bli avstängd eller få någon annan form av straff för sitt agerande. Händelserna har skapat stora rubriker över hela världen och en returmatch vore självklart en dröm vad gäller tittarsiffror. Möjligheten finns. Samtidigt står många andra på tur för en match mot McGregor. Utöver returmatchen mot Nurmagomedov har det även pratats om eventuella returmatcher mot Jose Aldo och Nate Diaz, och matcher mot Georges St-Pierre och Tyron Woodley.

McGregor hade varit borta från UFC i nästan två år när världens blickar riktades mot den stora matchen i Las Vegas, där Nurmagomedov ströp ut honom i fjärde ronden. Innan dess ägnade han en tid åt boxning och sedan mötte legendaren Floyd Mayweather i augusti 2017. Där gick han 10 ronder innan Mayweather vann på teknisk knockout. Mayweather hävdar att han nu verkligen har gått i pension, men om en tillräckligt stor påse pengar viftas framför ögonen på boxaren med smeknamnet ”Money” kan en returmatch mot McGregor kanske ändå locka.

Efter den stora förlusten i UFC 229 är många av åsikten att det enda rätta valet för irländaren är att pensionera sig från sporten. Heavyweight-fightern Derrick Lewis uttalade sig i saken och anser att den enorma summan pengar som McGregor har tjänat den senaste tiden borde vara skäl nog att sluta. Han menar att McGregor varken har något kvar att bevisa eller några ekonomiska skäl att tjäna mer pengar. Samtidigt har han själv hintat om sin stora kärlek till sporten sedan förlusten, vilket får insatta att tro att pensionen ligger någonstans långt i framtiden. Pengar är, trots allt, inte allt.

Framtiden för McGregor ser ljus ut, trots förlusten. Pengarna rullar in som de ska, han står högt i kurs hos fansen och spännande returmatcher och nya motståndare står på en eventuell agenda. Han har den ekonomiska möjligheten att gå i pension och njuta av sin lön i många år framöver, samtidigt som hans sportsliga drivkrafter kanske får honom att fortsätta med MMA. Det är en spännande tid för sporten och bara framtiden kan utvisa hur matchschemat kommer att se ut för McGregor framöver.