Khabib Nurmagomedovs 5 bästa insatser i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-23 00:00

UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov har varit otroligt dominant under sin karriär. 26-åringen har 26 raka segrar utan någon förlust och har enligt många knappt förlorat en rond under hela sin karriär. Det är kanske därför som Nurmagomedov är favorit inför mötet mot Conor McGregor på UFC 229 i Las Vegas den 6 oktober.

Här följer en lista på Nurmagomedovs 5 bästa insatser i UFC-buren.

1. Mot Thiago Tavares, 19 januari 2013

Khabib dominerade den skicklige brassen Tavares väldigt brutalt och gav sin motståndare absolut ingenting att säga till om. Khabib är inte känd för att avsluta sina motståndare men mot Tavares ökade han tempot rejält och fick domaren att gå in och bryta redan under två minuter.

2. Mot Abel Trujillo, 25 maj 2013

Mot förre Blackzillian-medlemmen Trujillo var det en ren show och uppvisning från Nurmagomedov. Han slängde runt amerikanen likt en vante och få gånger tidigare har vi sett en fighter bli så dominerad i UFC. Nurmagomedov fick in 21 av 27 nedtagningar vilket är rekord för en 3-ronders match.

3. Mot Rafael Dos Anjos, 19 april 2014

Den här matchen är särskilt imponerande med tanke på att Dos Anjos efteråt jobbade sig tillbaka och vann bältet i lättviktsklassen. Dos Anjos är väldigt erfaren och kunnig, vilket gör Nurmagomedovs insats i den matchen väldigt betydelsefull. Dos Anjos hade trots sin status absolut ingenting att säga till om. Nedtagning efter nedtagning.

4. Mot Michael Johnson, 11 december 2016

Vid den här tidpunkten var Khabib väldigt uppskattad och även om han var favorit mot Johnson så gjorde han precis vad han skulle. Johnson fick dock in en ren träff tidigt i matchen men Nurmagomedov visade att han tål en smäll och gick in ännu hårdare. Mot slutet av matchen, efter regn av slag och trash-talk, fick han till slut in ett armlås.

5. Mot Edson Barboza, 30 december 2017

Den här matchen var jobbig att se för många. Edson Barboza är en topprankad fighter som har sina främsta egenskaper stående. Att det var en klassisk grappler vs. striker match visste många om men Nurmagomedov annullerade brassens game totalt och fick honom att se ut som en amatör. I tre hela ronder gjorde han som han själv ville – hela tiden.

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Läs mer om Conor och Khabib oddsen här.