in , ,

Lista: Tre saker att ta med sig från nattens UFC 229

Nattens UFC 229 i Las Vegas hajpades på förhand som historiens bästa någonsin. Och även om det är svårt jämföra galan historiskt så kan nog ingen säga att det inte var underhållande. Här är tre saker vi kan konstatera från UFC 229.

1.Khabib Nurmagomedov bevisar att han är bäst

Khabib Nurmagomedov var aldrig i fara mot Conor McGregor och vann på submission i fjärde ronden. Rond tre kanske man kan ge till Conor men annars var det aldrig någon snack om saken. Khabib visade inte bara att hans grappling var lika brutal för Conor som den varit för hans alla andra motståndare utan också att han kan träffa hårt. Conor blev nämligen hastigt nedslagen av ett spjut till slag. Khabib cementerar sin plats som lättviktsklassens bäste. Läs mer om resultatet här.

2. Kaoset efter galan

Efter att Khabib vunnit och tvingat Conor klappa så gick känslorna överstyr för ryssen. Först skrek han mot Conor och sprang sedan mot Conors coacher på andra sidan. Han hoppade över buren och attackerade tränarna bland sittplatserna. Mitt under kaoset lyckades en av Khabibs vänner hoppa in i buren och började motta slag mot Conor bakifrån. Ett rent överfall med andra ord. Helt sjuka och avskyvärda scener. Efterspelet kommer bli lång och tuff.

3. Årets bästa match

I co-main event levererade Tony Ferguson och Anthony Pettis en riktig thriller till match. Båda lättviktarna hade sina stunder och båda var nära avslut. Men Ferguson visade återigen hur stark och dominant han är och vann slutligen innan tredje ronden. Pettis fick på grund av en bruten hand inte fortfölja matchen av sin tränare, vilket förmodligen var ett mycket smart beslut. Den här matchen var underbar och det bästa MMA har att erbjuda.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *