4 drömmatcher i MMA som fansen verkligen gick miste om

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-25 00:00

MMA-fans är jämfört med fans till boxning oerhört bortskämda med bra och önskade matcher. Om fansen verkligen vill se två fighters möta brukar UFC göra sitt yttersta för att infria förhoppningarna.

Med det sagt så lyckas UFC inte alltid. Genom åren har vi ett gäng drömmatcher som aldrig blivit av.

MMABetz har listat fyra hajpade drömmatcher som fansen aldrig fick se.

1.Brock Lesnar vs Fedor Emelianenko

Av förklarliga skäl är alltid tungvikten en viktklass många intresserar sig för. Sommaren 2009 när Brock Lesnar nyligen erövrat UFC så ville alla se honom möta Pride-legendaren Fedor Emelianenko.

Det här var matchen som alla pratade om och Dana White försökte flertalet gånger värva Fedor till UFC. Som alla vet blev det aldrig så. Även om matchen skulle kunna bli av idag så vore det absolut inte samma sak.

2.Cain Velasquez vs Alistair Overeem

Alistair Overeem var när han precis kommit över till UFC ett väldigt fruktat namn i MMA-världen. Till skillnad från idag så hade holländaren utöver sin världsklass-fighting en fysik som hette duga. Den här tiden var det Cain Velasquez som var mästare i UFC och tanken var hela tiden att matcha ihop honom mot Overeem.

Men olika omständigheter så som snöpliga och dåligt tajmade förluster samt positiva dopingprov ledde till att fighten aldrig blev verklighet. Synd!

3.Georges St-Pierre vs Anderson Silva

Av alla drömmatcher så är väl denna den som det snackats mest om. GSP och Silva var mästare i sina respektive viktklasser samtidigt. Och inte bara det, båda var dessutom otroligt dominanta och långvariga champs parallellt med varandra.

Matchen blev som alla vet inte av och enligt vissa var det GSP som vägrade flytta upp till mellanvikt eller en ”catchweight” utan lång tid till förberedelser.  Men det var UFC inte så sugna att ge kanadensaren.

4.Fedor Emelianenko vs Randy Couture

Innan Lesnar blev mästare var det faktiskt Randy Couture alla ville se möta Fedor. Runt 2007 var Fedor den dominanta mästaren i Pride medan Couture regerade i UFC. Eftersom båda organisationerna var jämnstarka så ville alla ta reda på vem som var den bäste av dem två.

Som anledningen är för många andra misslyckade matchbokningar kunde de två aldrig enas om pengarna.

Se fler av våra MMA speltips