5 mest överskattade titelmästarna i hela UFC-historien

Författare: Fredrik

Publicerad: 2018-12-13 00:00

Det har kommit och gått väldigt många UFC-mästare genom åren. Vissa av dem har utvecklats till riktigt dominanta mästare eller till och med legendarer så som Anderson Silva och Georges St-Pierre. Sen har vi också ett gäng fighters som definitivt var rejält överskattade och som troligen aldrig var det bästa som UFC hade att erbjuda.

MMA Betz har listat de fem mest överskattade UFC-mästarna genom alla tider.

5.Forrest Griffin

Griffin är kanske för sympatisk för att man ska kunna ogilla honom. Men sanning är att hans titelseger mot Rampage Jackson när det begav sig på UFC 86 inte riktigt speglade divisionens rättmätige konung. Forrest era tog dock snabbt slut efter förlust mot Rashad Evans i den efterföljande matchen.

4.Johny Hendricks

Hendricks var bra när han var bra, men väldigt dålig när han slutade vara bra. ”Big Rigg” vann bältet i kamp mot Robbie Lawler men förlorade kort efter i returmatchen. Därefter gick det rejält utför welterviktaren som tycktes ha tappat allt. Som en ren, nåja, tillfällighet skedde det i samband med att UFC började dopingtesta sina fighter mer frekvent.

3.Brock Lesnar

Visst är det mycket tunnare med kvalitet i tungviktsklassen men att Lesnar fick en räkmacka hela vägen fram till bältet råder ingen tvekan om. Han vann titeln mot en 45-årig Randy Couture för er som inte minns. Trots att han knappt kunde hantera ett slag i ansiktet fick han titulera sig som den tuffaste fightern i världen. När en betydligt mer komplett fighter som Cain Velasquez fick utmana om bältet så tog det snabbt slut.

2.Tim Sylvia

Likt skälen vi redogjort för ovan var Sylvia mest en mästare då det rådde brist på andra fighters. Han var dessutom bälteshållare i UFC under en tid då de flesta tungviktare höll till i Japan och Pride. Sylvia hade en oerhört icke-attraktiv fightingstil som också färgar omdömet om honom, men det ska dock nämnas att han vann bältet vid två tillfällen.

1.Matt Serra

Anledningen till att Serra ens fick utmana om bältet var för att han vann The Ultimate Fighter och belöningen var en titelchans. Ingen trodde egentligen han hade någon chans mot dåvarande mästaren Georges St-Pierre, men på något vis lyckades han få in en rejäl smäll som sänkte GSP. Den efterföljande returen slutade dock som alla trodde första gången. Serra fick istället återgå till att vara en stabil men medelmåttig welterviktare. Bäst i UFC var han faktiskt aldrig.

Se fler av våra MMA speltips