Dana White: Det är McGregors fel att TUF med Nurmagomedov inte blev av

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-10-14 22:22

Vi kommer inte att få se någon The Ultimate Fighter-säsong där Conor McGregor och Nurmagomedov får agera tränare. UFC:s president Dana White menar att det är McGregors fel.

Nurmagomedov vill inte köra TUF med McGregor

I slutet av förra månaden avslöjade Khabib Nurmagomedovs manager Ali Abdelaziz att Nurmagomedov skulle vara med i en säsong av The Ultimate Fighter. Nurmagomedov och Conor McGregor skulle vara säsongens tränare.

Nurmagomedov valde dock att tacka nej till erbjudandet om att delta i realityserien. Abdelaziz kom inte med någon specifik information, utan sa bara att Nurmagomedov hade avböjt till att medverka i TUF.

Nurmagomedov tycker att McGregor är skräp

White talade senare med Robbie Fox på Barstool Fox för att få det han hört från Abdelaziz bekräftat. Han berättade att Nurmagomedov hade sagt att McGregor bara är skräp, någon som inte gör sig förtjänt av matcherna.

I talked with Khabib yesterday. He said, ‘This man is human trash. He’s like garbage. When you touch sh-t, you smell sh-t.’ He said, ‘He doesn’t earn the fight. You understand? He doesn’t earn the fight.’

McGregors fel att planerna har kollapsat

I ett uttalande lyfte White fram McGregors beteende den senaste tiden; från de läckta direktmeddelandena till att deklarera att han skulle gå en boxningsmatch mot Manny Pacquiao samt hans planer om att gå en returmatch mot Dustin Poirier för välgörenhet. Allt det ledde till att TUF-planeringen kollapsade, enligt White.

White menar att Nurmagomedov skulle ha ställt upp om McGregor inte hade gjort allt det där. Planen var att spela in TUF och sedan få till en returmatch, men McGregor sabbade det, säger White.

(Khabib) was gonna do it until Conor did all this sh-t. That’s what I was saying. I felt like I was in a good place and I was gonna get that done. So we were gonna do the Ultimate Fighter on ESPN and f—ng do the rematch. But Conor blew that. Khabib said, ‘F—k him. That was it.

Returmatch mot Poirier i år?

McGregor är fast besluten att returmatchen mot Poirier ska ske i år. UFC har ännu inte gått ut med matchen officiellt. UFC har tidigare sagt att de vill att matchen ska ske i januari nästa år. Det är möjligt att den här oenigheten kring datumen leder till att matchen inte blir av på ett tag.