UFC ESPN+ 16: Breakdown huvudkortet

Författare: Johan Lorentzon

Publicerad: 2019-09-13 19:23

Donald Cerrone (2.45) Vs. Justin Gaethje (1.48)

Historia

Att Donald Cerrone (36-12-0(1)) och Justin Gaethje (20-2-0) ställs mot varandra i oktagonen var nog bara en tidsfråga. Ingen av dem tackar nej till matcher och föredrar att möta motståndare som bjuder upp till dans lika mycket som dem själva. Egentligen är det mer konstigt att detta möte inte skett tidigare.

Gaethje är en före detta World Series of Fighting lättviktsmästare och kommer från två raka knockout-vinster mot Edson Barboza och James Vick. Dessa vinster gör att han nu har hela sjutton knockouter under sitt bälte på tjugo matcher. Gaethje har en fantastiskt brottning, men föredrar ändå att stå på fötterna. Med det sagt är hans stil våldsam men inte speciellt tekniskt. Trots detta har han en tendens att lyckats dra in sina motståndare i slagduellerna, som då oftast slutar med att han blir stående kvar av de två.

Cerrone har en liknande no-die-attityd, men är istället en teknisk striker som dessutom är underskattad på marken. Han har både flest vinster och avslut i UFCs historia. Han kommer från en förlust mot Tony Ferguson, en förlust som var på läkarstopp då Cerrones öga svälde igen så han inte kunde se. Ferguson ledde nog matchen innan det hände, men det är också ett kvitto på Cerrones tuffhet. Matchen innan Ferguson mötte han Al Iaquinta som han vann på domslutsseger. Han har även en submission vinst mot Mike Perry.

Matchbilden

De har två herrarna kommer för att slåss och oavsett vad som händer kommer det bli ett krig i buren. Traditionellt brukar Cerrone vara lite mer avvaktande i första ronden, medan Gaethje kommer ut som en pitbull som inte fått äta. Gaethje må också vara den yngre mannen, men det blir Cerrones erfarenhet som vinner den här matchen. Cerrone är erfaren nog att inte bli indragen i Gaethjes slagdueller utan kommer ligga på utsidan och pricka med långa attacker och sparkar. Det finns en liten chans att Gaethje avslutar Cerrone, men då händer det tidigt i första ronden innan Cerrone har kommit in i matchen. Det är dock större chans att Gaethje blir oförsiktig och lämnar en lucka som Cerrone kan utnyttja.

Vinnare: Donald Cerrone på TKO eller KO, som ger 4.50 på 10Bet.

Få 100% bonus här

Glover Teixeira (1.86) Vs. Nikita Krylov (1.86)

Historia

Glover Teixiera (29-7-0) har i sina sjutton matcher i UFC slagits konstant i på toppen på divisionen. Han har förlorat mot vår egen Alexander Gustafsson, Jon Jones och Anthony Johnson. Förluster som det inte är något att skämmas för. Nu senast kommer han från två submission vinster, en över Karl Roberson och den andra mot Ion Cueblaba.

Nikita Krylov (25-6-0) är den yngre av de två och har avslutat alla av sina tjugofem vinster. Han red på fyra raka vinster innan han stötte på Jan Blachowicz som drog ut honom i andra ronden. Dock hittade han tillbaka i vinst kolumnen med att i nästa match själv vinna på submission över Ovince Saint Preux. Dessa två hade då mötts 2014, men då var det Saint Preux som vann på submission.

Matchbild

Teixeira är nästan 40 år gammal vilket gör Krylov till den yngre fightern. Båda har bra jiu-jitsu men fördelen på marken går nog ändå till Teixeira på ren rutin och erfarenhet. Stående biten är en mer blandad komplott då Krylov mer är en fighter som slåss från utsidan, medan Teixeria gillar att attackera från insidan. Så här handlar det om Teixeria kan försvara Krylovs ”powershots” och stänga distansen. Teixeria slår stenhårt och på insidan kan det bli en kortkväll för Krylov. Teixeira är dock också som sagt den äldre fightern vilket ger Krylov snabbhetsfördelen.

Vinnare: Nikita Krylov på KO/TKO på 3.55 på 10Bet

Få 100% bonus här

Todd Duffee (1.95) Vs. Jeff Hughes (1.76)

Historia

Todd Duffee (9-3-0) är tillbaka i oktagonen efter en serie skador och sjuktdomar. Han har bara gått två matcher på närmare sju år, men de få gånger vi sett Duffee har han varit en explosive juggernut i oktagonen. Senaste gången vi såg honom blev han dock knockad av Frank Mir, en match som ägde rum 2015.

Jeff Hughes (10-2-0) har varit mer aktiv med hela nio matcher sen Duffee mötte Mir. Han kommer från Dana White’s Contender Series där han knockade Josh Appeit och blev belönad med ett UFC-kontrakt. UFC-karriären startade dock med en domslutsförlust till Maurice Greene och det blev också Hughes andra förlust i karriären.

Matchbild

Duffee är alltid farlig och det kan räcka med ett slag för att matchen ska sluta där och då. Hughes är däremot stryktålig och bär även han krut i nävarna. Dessutom måste det vägas in att Duffee varit väldigt inaktiv och ringrosten borde påverka hans snabbhet och explosivitet, vi har även sett honom sakta ned rejält efter första ronden. Det vi dock kan vara relativt säker på, det är att matchen kommer utspela sig stående och det är stor chans någon kommer sova innan rondklockan i tredje ronden klämtar.

Vinnare: Jeff Hughes via KO/TKO

Få 100% bonus här

Uriah Hall (2.80) Vs. Antonio Carlos Junior (1.39)

Historia

Uriah Hall (14-9-0) är tillbaka och vi väntar fortfarande på att han ska börja leva upp till sin egen potential. Han kommer dock från en knockout-vinst mot Bevon Lewis,vilket borde ge honom momentum när han kliver in i buren. Hall är en av de mest atletiska kämparna UFC har och han kan ta ut vem som helst på fötterna. Han är en av dem som har en vinst mot Gegard Mousasi, men vi har också sett honom förlora mot andra fighters som han på papper borde ha vunnit över.

Antonio Carlos Junior (10-3-0(1)) är en grappling-mästare och kommer med all trolighet inte våga sig på något stående krig mot någon som Hall. Han red på fem raka vinster, där medparten var på submissions, innan han förlorade enhälligt domslut mot Ian Heinisch i maj detta år.

Matchbild

Mest troligt kommer Carlos Junior försöka stänga avståndet så fort han bara kan. Där finns det en lucka för Hall att avlossa sina vapen och avsluta matchen. Matchen kommer handla om detta avstånd och om huruvida Carlos Junior kan ta ned Hall på marken. Där vi sett tidigare att Hall haft problem är förutom marken, även när någon pressar och kan stänga avståndet och börjar brottas. Väl på marken kommer det att vara Carlos Juniors värld där han kommer leta avslut eller bara kontrollera Hall.

Vinnare: Antonio Carlos Junior via submission

Få 100% bonus här

Misha Cirkunov (1.86) Vs. Jimmy Crute (1.86)

Historia

Jimmy Crute (10-0-0) är helt obesegrad när han går in i oktagonen mot UFC veteranen Misha Cirkunov (14-5-0). Han har bara haft två matcher i UFC, men det har varit två rätt spektakulära vinster. Han visade upp sin BJJ och drog ut Paul Craig i sin debut och matchen efter tog han ut Sam Alvey på TKO, och visade upp att han även var bra stående.

Misha Cirkunov har gått hela nio matcher i UFC och har vinster över Ion Cutelaba, Nikita Krylov och Patrick Cummins. Han har dock tre knockout förluster i sina senaste fyra matcher, men dessa är mot fighters som Volkan Oezdemir, Glover Teixeria och Johnny Walker. Det vill säga toppstrikers i divisionen. Han bär också på något som inte Crute har – erfarenhet.

Matchbild

Crute har styrka att matcha Cirkunov och det finns en chans att han också skulle kunna släcka honom. På marken blir det nog jämt då Cirkunov har svart bälte i BJJ och Crute har visat att han kan grapplas. Dock är det föga troligt att någon av dem får något vettigt gjort då deras färdigheter nog slår ut varandra. Därav kommer nog matchen avgöras stående och även om det blir jämnt så borde Cirkunovs erfarenhet var det som blir esset i rockärmen.

Vinnare Misha Cirkunov via domslut.

Få 100% bonus här