Därför kommer Jack Hermansson att besegra ”Jacare” inatt

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-04-27 00:00

Lördagens huvudmatch på UFC Fight Night 150 mellan Ronaldo ”Jacare” Souza och Jack Hermansson är en av årets största höjdpunkter för svensk MMA. Den 30-årige Uddevallasonen blev sent inkallad att ta matchen mot toppfightern Jacare efter skada på Yoel Romero.

Matchen är en ypperlig chans för Hermansson att avancera vidare upp i mellanvikten. Han befinner sig för närvarande på plats 10 på rankingen och kan med seger över Jacare (fyra på rankingen) närma sig rejält en titelchans.

Nedan följer två anledningar till varför ”The Joker” Hermansson kommer att besegra brassen Souza.

1.Fysiken

Jacare har hunnit fylla 39 år gammal och har senaste åren tappat en hel del i snabbhet. Även om han fortfarande är en toppatlet så är han inte lika explosiv och dominant som han en gång var. För Jack är det nästan tvärtom. Svensken har aldrig sett bättre ut rent fysiskt och trots att han mäter 185 cm och är väldigt stor för viktklassen så tycks han klara viktgränsen oerhört bra.

Snabbhet, rörlighet och kondition är samtliga faktorer som är på Hermansson sida. Inte alls helt oviktigt.

2.Självförtroendet

Hermansson har ett record på 19-4. Sedan han tog klivet in i UFC har han gått 8 matcher varav 6 segrar. Han surfar just nu på en tre matcher lång segersvit och med tanke på hur bra han presterat i dessa så är självförtroendet på absolut topp. Knockout-seger mot ex-titelutmanaren Thales Leites, submissionsegrar mot BJJ-essen Gerald Meerschaert och David Branch (båda i första ronden).

Nu väntar ny match mot ytterligare en BJJ-expert och Jack har all anledning att gå in i den här matchen med stor självsäkerhet.

Ta del av vår speltipsartikel för just Jacare vs Hermansson här. Glöm heller inte att lyssna på vår spelexpert som kort analyserar matchen i klippet nedanför.

Missa inte oddsboosten från 888 där Jacares odds höjts från 1.53 till 4.50x pengarna och Hermanssons odds har höjts från 2.50 till hela 8x pengarna!!!

TILL KAMPANJEN

Se fler av våra MMA speltips