in , ,

Jack Hermansson vinner över Jacare – ny titelutmanare i mellanviktsklassen

Den svenske mellanviktaren Jack Hermansson tog hem en fin bragd när han under nattens UFC-gala besegrade den forne Strikeforce-mästaren Ronaldo “Jacare” Souza via enhälligt domslut och domarsiffrorna (49-46, 48-47,48-47)

Uddevalla-sonen kontrollerade större delen av matchen och skakade om MMA-veteranan vid flera tillfällen. Tack vare sin rörlighet och fina jabb lyckades Hermansson styra och kontrollera matchen matchen. I den första ronden var Hermansson nära att avsluta Jacare, först med slag och sedan med en giljotin, men brassen lyckades ta sig ur.

Jacare som är förre detta flerfaldig VM-mästare i brasiliansk jiu jitsu och grappling, lyckades aldrig att ta ned svensken. Det var istället Hermansson som fick ned brassen vid flera tillfällen. I den andra ronden fick Hermansson ned brassen efter att ha fångat en benspark och var i Jacares guard under större delen av ronden.

Det var bara i den tredje ronden som Jacare hade övertaget och såg ut att kunna ta över matchen, men svensken återtog kontrollen i den fjärde ronden tack vare en extremt bra fysik och kondition, precis som vår expert Sarp förutspådde.

I och med segern tar Hermansson ett stort kliv upp i rankningen, då Jacare innan matchen var rankad 4:a i UFC:s mellanviktsklass. Detta är svenskens andra seger på mindre än en månad och totalt den sjunde seger i UFC, där fem av dem har varit via avslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *