UFC Vegas 28: Vi tippar samtliga matcher och väljer ut favoritspelen

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-06-05 03:42

UFC trummar på med sin 28:e gala på deras APEX Center i Las Vegas. I huvudrollerna hittar denna gång hittar vi en tungviktsduell mellan topprankade Jairzinho Rozenstruik och Augusto Sakai. Vi hittar även Malmö-sonen Ilir Latifi som åter igen ska prova lyckan bland tungviktarna.

Tips- & spelgenomgång av galans matcher

UFC Vegas 28 Ilir Latifi

Huvudkort

Jairzinho Rozenstruik vs Augusto Sakai: Vi har en KO-artist med relativt låg volym i Rozenstruik som inte har visat upp någon värst bra grappling eller brottning. För motståndet står Sakai som är den mer kompletta MMA-fightern av dessa två herrar. Lyckas Sakai undvika motståndarens KO-slag så borde han ta denna.

Tippar: Sakai (via domslut).

Spel:   Spel:  Sakai vinner – 2.10 Bet365. Jämför till exempel med odds hos 20bet – som är ett spelbolag utan svensk licens.

Walt Harris vs Marcin Tybura: Ännu en match i tungvikt där vi hittar ytterligare en fighter i Harris som brukar avsluta med nävarna. Avslutet kommer oftast tidigt i matchen då hans kondis inte är den bästa. Tyburas väg till vinst blir att undvika sin motståndares hårda slag i rond 1 för att sedan ta över matchen och potentiellt ta ner Harris och avsluta honom via t.ex.”ground-and-pound”.

Tippar: Tybura (via KO/TKO i rond 2).

Spel: –

Roman Dolidze vs Laureno Staropoli: Georgiern Dolidze som tidigare varit en lätt tungviktare går ner till mellanvikt för att ta sig an den f.d. welterviktaren Staropoli. Trots detta är inte georgiern mycket större och han har heller inte imponerat på mig efter 3 matcher i UFC. Hade inte Staropoli tagit matchen på kort varsel så hade jag med all sannolikhet lagt ett spel på honom. Att matchen går till domslut är något jag tror hårt på men oddset lockar inte.

Tippar: Staropoli (via domslut)

Spel: –

Santiago Ponzinibbio vs Miguel Baeza: Ponz gör sin andra match efter det långa uppehållet som han hade på grund av svåra skador och sjukdomar. Förlusten mot Jinliang Li senast kan ha berott på ringrost eller på att han helt enkelt inte är samma fighter som han varit innan uppehållet – tippar på det förstnämnda. För motståndet står den obesegrade Baeza som på pappret har en imponerade meritlista. Problemet är att han inte har mött någon på Ponzis nivå än och hade problem mot farfar Matt Brown i rond 1 förra året. Upp till bevis för ynglingen – jag inte såld än!

Tippar: Ponzinibbio (via KO/TKO i rond 3).

Spel: –

Dusko Todorovic vs Gregory Rodrigues: Pengar trillar just nu in på Rodrigues vilket kan bero på Duskos senaste KO-förlust. Något allmänheten övervärderar tror jag. Det är lätt att glömma att brasilianaren gör UFC-debut på kort varsel vilket sällan är en bra kombination. Tror att Duskos första förlust i proffskarriären kom lägligt och att han tagit lärdom av den. Om oddset börjar nosa på 1.80 för serben så kommer jag att lägga ett spel under dagen.

Tippar: Todorovic (via avslut i rond 2).

Spel: –

Tom Breese vs Antonio Arroyo: Arroyo hör helt enkelt inte hemma i UFC och bör här åka på sin tredje förlust på raken. Breese är en fighter som har en hög högstanivå och (mentalt) en låg lägstanivå. Jag tror att han kan få allt att stämma här och visa varför han hör hemma i organisationen.

Tippar: Breese (via domslut)

Spel: –

Underkort

Makwan Amirkhani vs Kamuela Kirk: Amirkhani (via domslut)

Montana De La Rosa vs Ariane Lipski: De La Rosa (via domslut)

Tanner Boser vs Ilir Latifi: Latifi (via domslut). Analysen av spelet hittar du här.

Francisco Trinaldo vs Muslim Salikhov: Salikhov (via domslut). Analysen av spelet hittar du här.

Alan Patrick vs Mason Jones: Jones (via ko/tko i rond 3)

Manon Fiorot vs Tabatha Ricci: Fiorot (via ko/tko i rond 2)

Youssef Zalal vs Sean Woodson: Woodson (via domslut). Analysen av spelet hittar du här.

Claudio Puelles vs Jordan Leavitt: Puelles (via decision). Spelade på Puelles-vinst förra veckan till ett lite högre odds. Nuvarande odds på 2.75 hos William Hill är fortfarande bra.

Spelen inför UFC Vegas 28

  • 3.5u Mason Jones – 1.38
  • 2.5u Montana DLR – 1.52
  • 2u Fiorot/Ricci under 2.5 ronder – 1.63
  • 1.5u Trinaldo/Salikhov matchen går tiden ut – 2.38
  • 1.5u – Augusto Sakai – 2.10
  • 1u Ilir Latifi – 2.70
  • 1u Claudio Puelles – 2.85
  • 1u Youssef Zalal – 2.85
  • 0.75u Francisco Trinaldo – 3.25

*(u) unit = 1 unit brukar motsvara 1% av din totala spelkassa. Är din spelkassa till exempel 50 000 kr så är 1u 500kr.