UFC Vegas 46: Tips- och spelgenomgång av galans samtliga matcher

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2022-01-15 01:13

Efter drygt en månads uppehåll gör UFC äntligen en återkomst med årets första gala – UFC Vegas 46. Som vanligt går vi i tur och ordning igenom tipsen och synar samtliga spelen. Häng med!

Vi tippar matcherna och väljer våra bästa spel!

Giga Chikadze UFC Vegas

Huvudkort 

Calvin Kattar vs Giga Chikadze: Spelanalysen hittar du här.

Tippar: Kattar (via ko/tko i rond 5)

Spel: –

Jake Collier vs Chase Sherman: En duell mellan två tungviktare med ena foten utanför UFC. Anledningen till att jag lutar åt Collier är för att han bör han snäppet vassare färdigheter stående. Han bör vara lite kvickare, ha bättre fotarbete samt den som har bättre kondis. Många små faktorer som kan bidra till en knapp vinst via domslut. Förutsatt att Sherman inte landar en bomb på Collier under matchen första halva.

Tippar: Collier (via domslut)

Spelvärde: Dagens odds lockar inte

Brandon Royval vs Rogeiro Bontorin: Vi har en virvelvind i Royval med sin okonventionella stil oktogonen. Detta brukar resultera i att han är farlig offensivt på bekostnad av defensiven. Bontorin är en farlig motståndare som kan skapa problem för jänkaren speciellt nere på kanvasen. Frågan är bara hur viktminskningen påverkar hans uthållighet då han på den punkten inte visat sig från sin bästa sida nere på flugvikt. Speciellt med tanke på det ihärdiga tempot Royval brukar hålla.

Tippar: Brandon Royval (submission i rond 3)

Spel: –

Katlyn Chookagian vs Jennifer Maia: Spelanalysen hittar du här.

Tippar: Chook (via domslut)

Spel: Chook vinner på domslut – 1.90

Dakota Bush vs Viacheslav Borshchev: En regelrätt ”grappler vs striker” duell där den semi-hypade kickboxaren Slavacalus äntligen gör sin debut i UFC. Bush är en fighter som regelbundet går för nertagningar och måste nästan ha framgång på den punkten för att kunna vinna denna drabbning. ”Slava” bör dock ha tillräckligt bra defensiv brottning och med det stoppa Bush offensiv. Helt såld är jag dock inte – speciellt med tanke på att ryssen gör sin debut för organisationen. Avstår därför med nöje från spel.

Tippar: Slava (via ko/tko i rond 2)

Spel: –

Bill Algeo vs Joanderson Brito: Algeo besitter flera brister som Brito kan utnyttja. Brassen bör ha mycket bättre brottning samtidigt som Algeo har riktigt suspekt försvar mot nertagningar. Bensparkar och framåtpress är också något Brito kan ha till sin fördel. Oavsett så ska kan man inte ta Algeo för givet som har sin erfarenhet och tuffhet att förlita sig på. Är inte tillräckligt såld på varken Brito eller oddsen som erbjuds i denna drabbning.

Tippar: Brito (via domslut)

Spel: –

Underkort

Jamie Pickett vs Joseph Holmes: Pickett (vis domslut)

Spel: –

Court McGee vs Ramiz Brahimaj: Spelanalysen hittar du här.

Spelvärt: McGee vinner – 2.00 Bet365. Jämför till exempel med odds hos 20bet som är ett spelbolag utan svensk licens.

TJ Brown vs Charles Rosa: TJ Brown (via domslut)

Spel: –

Brian Kelleher vs Kevin Croom: Brian Kelleher (ko/tko i rond 3)

Spel: –

Mina spel

  • 2.5u Katlyn Chookagian vinner på domslut – 1.90
  • 2.5u Court McGee vinner – 1.85
  • 2u Kattar/Chikadze över 2.5 ronder – 1.64
  • 1.5u Jake Collier vinner – 1.83

*(u) unit = 1 unit motsvarar generellt 1% av din totala spelkassa. Är din spelkassa till exempel 50 000 kr så är 1u 500kr.