TID KVAR:

Joseph Benavidez vs Deiveson Figueiredo

UFC Fight Night: Benavidez vs. Figueiredo

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC 243: Al Iaquinta bör ta hem segern mot Dan Hooker

Al Iaquinta vassare 'fighter' än Dan Hooker

 • Spelstopp: 2019-10-06 05:00
 • Odds Spelat: 2019-10-03
 • Match: Al Iaquinta vs Dan Hooker
 • Spel: Al Iaquinta som vinnare
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.29

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-10-04 11:01

UFC 243 bjuder på ett spännande möte mellan amerikanen Al Iaquinta och nyzeeländaren Dan Hooker. Nedan följer min ‘breakdown’ av matchen, samt ett tips på vem som kommer gå segrande ur mötet.

Al Iaquinta

MMA-världens främsta mäklare vill ta sig tillbaka till vinstkolumnen i samband med helgens PPV-gala i Australien. Iaquinta  kommer senast från en förlust mot Donald “Cowboy” Cerrone och i april 2018 förlorade han mot den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Bortsett från dessa två förluster har amerikanen tagit hem sex segrar sedan 2014. Bland annat har Jorge Masvidal besegrats och Iaquinta har vid två tillfällen, under den ovanstående period, tagit hem enhälliga domslutsvinster mot Kevin Lee. Med andra ord har vi, i Iaquinta, en oerhört tuff ‘fighter’ som under de senaste åren endast förlorat mot absolut toppmotstånd. Varken “Cowboy” eller Nurmagomedov lyckades avsluta amerikanen i deras respektive matcher.

Iaquinta kan lätt ses som något av en endimensionell ‘fighter’ och offensivt stämmer det till viss del. Mäklaren har en klassisk boxningsstil i buren och det offensiva spelet tar sig ofta uttryck via slag med knutna nävar, antingen ståendes eller via ‘ground and pound’.  Brottningen och ‘clinch’-arbetet ska dock inte  underskattas och amerikanen har inte fastnat i en ‘submission’ på över fem år. Att stänga distansen kommer vara av yttersta vikt för Iaquinta, då han måste få stopp på sin motståndares effektiva sparkar.

Iaquinta kan hålla en högt tempo genom tre ronder och har förmåga att avsluta matchen i samtliga av dessa, eller ta segern genom domslut. Amerikanen har tidigare gått match i Australien och fick med sig ett vinst hem vid det tillfället.

Dan Hooker

Hooker är 5-1 i sina senast sex matcher och den enda förlusten kom mot Brasiliens Edson Barboza. Senast kommer  nyzeeländaren från en imponerande K:O-seger mot James Vick. I sina arton segrar har Hooker lyckats avsluta sina motståndare vid hela sjutton tillfällen (tio K:O/TKO, sju ‘submissions’).  Själv har han blivit avslutad vid tre tillfällen och förlorat fem gånger via domslut.

Hooker är en utövare som kan anpassa sig väl till olika situationer och har under karriären presterat fint mot ‘fighters’ med bakgrund i olika kampsporter.  Nyzeeländaren är dock starkast i sitt stående ‘game’ och ser som bäst ut när han får utrymme att utöva sin kickboxningsstil. Han är effektiv på att använda ben- samt kroppssparkar för att hålla distans till sina motståndare och utifrån den grunden arbeta in stegkombinationer med sina händer. Under många av sina matcher har Hooker fått in hårda knän mot sina motståndares huvuden när dessa varit på väg in mot honom. Kan Hooker kapitalisera på detta mot Iaqinta, som generellt har en framåtlutad stil där han står tung på sitt vänsterben, kan detta bli en matchavgörande faktor till nyzeeländarens fördel.

Nyzeeländaren är väldigt offensiv i sin ‘grappling’ och söker hellre avslut än att säkra en dominant position. Motståndaren har tidigare i karriären fastnat i flera ‘submissions’, så om det stående inte skulle vara effektivt för Hooker under helgens match finns alternativet att förflytta drabbningen mot buren eller ner på kanvasen.

Tre faktorer som talar för Al Iaquinta

 • Aldrig blivit avslutad via K:O/TKO
 • Har god förmåga att stänga distansen
 • Erfarenhet av tuffare motstånd

Tre faktorer som talar för Dan Hooker

 • Bensparkar och knän
 • Bra matchfacit mot ‘strikers’
 • Hemmastöd (typ)

Slutsats

Att Iaquinta tillsynes kommer gå in som ‘underdog’ i den här drabbningen är för mig ett mysterium. Amerikanen har större erfarenhet, effektivare strategi inne i buren och är enligt mig en bättre ‘fighter’ i grunden. Al Iaquinta som vinnare 2.29 gånger pengarna

Al Iaquinta som vinnare 2.29
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS