Speltips: Väldigt höga odds på Shogun Rua i matchen mot Tyson Pedro

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-28 00:00

UFC Fight Night 142 går av stapeln under natten till söndag i Adelaide, Australien. Galan toppas av ett tungviktsmöte mellan Junior dos Santos och Tai Tuivasa. Ta del av oddsen för den matchen här.

Samma kväll gör också legendaren Mauricio ”Shogun” Rua comeback i buren efter sin brutala KO-förlust mot Anthony Smith tidigare i juli. Shogun möter den här gången Tyson Pedro som för bara ett år sedan spåddes en lysande framtid.

Snabbheten är på Pedros sida

Shogun har hunnit bli 37 år gammal och har många tuffa matcher på meritlistan. Brassen har sedan tiden han blev mästare för över åtta år sedan då han knep bältet mot Lyoto Machida haft en svajig resa.

Hans motståndare Pedro har hemmaplansfördel och var fram till i september förra året helt obesegrad. Hans första förlust kom mot svenske Ilir Latifi och därefter har han vunnit en och förlorat en match.

Både Rua och Pedro är två fighters som gärna håller matchen upprätt. Båda besitter bra kraft i sina slag och har väldigt hyggliga sparkar. De största skillnaderna mellan dessa två kan sammanfattas i två faktorer. Dels snabbhet och dels erfarenhet. Pedro är bara 27 år gammal och den klart snabbare och mer fräsche fightern av dem två. Shogun är å andra sidan en veteran och har gått betydligt fler matcher än Pedro.

Shogun har nämligen över 36 matcher på kontot medan Pedro bara gått 9 proffsmatcher.

Värt att spela på Shogun

Hur slutar matchen? Det finns saker som talar för båda. Till Shoguns nackdel är att han blivit till åren och att han visat tendenser till en svag haka på sistone. För Pedros del finns det frågetecken för vilken nivå han håller då han misslyckats de två gånger han fått möta rankat motstånd.

Trots att det finns en del som talar emot Pedro så är han väldigt favorittippad hos spelbolagen. Det är inte spelvärt att lägga en slant på honom och då Shogun har så högt odds är en chansning på den gamle brassen väldigt attraktivt.

Unibet håller Pedro som favorit till 1.22 medan Shogun ger 4.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Pedro som favorit till 1.19 medan Shogun ger 4.35 gånger pengarna.

Betfair håller Pedro som favorit till 1.22 medan Shogun ger 4.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips