Tyron Woodley vs. Gilbert Burns äger rum i Las Vegas

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-05-21 11:51

UFC-galan, som ursprungligen var tänkt att äga rum till helgen, har flyttats till nästa vecka. Huvudmatchen och platsen för eventet har tidigare inte varit spikade, till följd av situationen med COVID-19. Nu har UFC-presidenten Dana White avslöjat att galan kommer gå av stapeln i Las Vagas. Som det ser ut nu kommer kortet toppas av Tyron Woodley vs. Gilbert Burns.

Toppmöte i welterviktsdivisionen

Woodley har inte synts till inne i buren sedan han förlorade sitt welterviktsbälte till Kamaru Usman. Matchen ägde rum i samband med UFC 235 och Usman tog hem ett enhälligt domslut, efter fem gångna ronder. Dessförinnan gick han fem raka titelmatcher för organisationen och erhöll bältet i samtliga. Närmast att besegra 38-åringen kom Stephen Thompson. Under UFC 205 slutade matchen mellan Woodley och Thompson i ett oavgjort resultat.

Burns har tillhört UFC sedan 2014 och debuten gick mot Sveriges Andreas Ståhl. En match som Burns tog hem via enhälligt domslut. Majoriteten av brasilianarens matcher har gått i organisationens division för lättvikt men sedan augusti förra året har Burns gått tre matcher i welterviktsklassen. Alexey Kunchenko samt Gunnar Nelson besegrades via domslut och i mars avslutade Burns landsmannen Demian Maia. Burns tog hem segern via TKO i matchens första rond.

Burns bekräftade tidigare i veckan att matchkontraktet är påskrivet.

Arizona alternativ plats för galan

UFC har fått agera flexibelt under de senaste månaderna, till följd av den pågående krisen med COVID-19. Organisationens nästkommande event har under en tid varit inbokad att äga rum på UFCs egna lokaler Las Vegas. Under presskonferens efter den gångna helgens UFC-gala berättade dock White att Arizona är ett alternativ, om delstaten eller kommissionen skulle sätta stopp för matcherna.

That’s where I’ll go. That’s 100 percent where I’ll go.

Under onsdagen kunde däremot White berätta att galan nu är klar att äga rum i Las Vegas natten till den 31 maj, svensk tid. Detta berättade UFC-presidenten i en intervju med ’Las Vegas Review-Journal’.

We are a go on the 30th

Galan kommer gå av stapeln utan publik.