in , ,

Speltips: Leon Edwards vs Gunnar Nelson – så bör du tippa

UFC Fight Night 147 är bara runt hörnet och den här gången arrangeras galan på O2 Arena i London. Huvudmatch för eventet är mellan Darren Till och Jorge Masvidal. Läs mer om den fighten här.

Även i galan co-main event har vi en toppmatch i welterviktsdivisionen. 10-rankade Leon Edwards tar sig an islänningen Gunnar Nelson som för närvarande återfinns på rankingens 13:e plats.

Mycket står på spel i den här fighten och vinnaren kommer med högsta sannolikhet att slå sig in på allvar bland de allra bästa.

Snarlika records

Edwards har ett record på 16 segrar och bara 3 förluster. 27-åringen har sex raka vinster i ryggen och besegrade Donald Cerrone på domslut i sin senaste match förra sommaren. Edwards har totalt 10 matcher i UFC varav 8 består av segrar.

Även om Edwards är en toppfighter i weltervikten så är det inte så många som pratar om honom. Engelsmannen har inte den mest flashiga fightingstilen och därför är inte hajpen på honom så stor som det annars hade kunnat vara.

Motståndaren Nelson är en betydligt mer populär fighter bland fansen. Den isländske BJJ-trollkarlen har ett record på 17-3-1 varav 11 av matcher skedde i UFC-buren.

Det var inte längesedan som många spådde Nelson som en framtida mästare men efter förluster mot Rick Story, Demain Maia och Santiago Ponzinibbio har denna uppfattning kallnat något.

Nelson visade dock sin kvalitet när han vann sin senaste fight mot Alex Oliveira på submission så sent som i december förra året.

Grappler vs striker

Även om båda är ganska kompletta och duktiga inom alla delar av MMA så har dock Edwards och Nelson olika spetskvaliteter. Edwards är en väldigt skicklig och teknisk stående fighter medan Nelsons egenskaper inom grapplingen är svårmatchade.

Frågan man bör ställa sig är var matchen kommer att utspela sig mest. Om Edwards kan hålla sig upprätt länge nog så är matchens hans att förlora, tvärtom ifall “Gunni” lyckas ta ner honom.

Favoriten bör vinna

Spelbolagen bedömer Edwards vara favorit. Anledningen till detta är framför allt för att han inte förlorat sedan han mötte mästaren Kamaru Usman för 3,5 år sedan och för att han tävlar på sin hemmaplan. Att ha publiken i ryggen och framför allt kunna förbereda sig i en miljö man är van vid är två faktorer som betyder mycket.

Vi tror spelbolagen har helt rätt i det här fallet. Edwards vinner – troligen på domslut. Nelson ska dock inte underskattas.

Unibet håller Edwards som favorit till 1.65 medan Nelson ger 2.25 gånger pengarna.

Mobilebet håller Edwards som favorit till 1.64 medan Nelson ger 2.25 gånger pengarna.

Betfair håller Edwards som favorit till 1.6 medan Nelson ger 2.1 gånger pengarna.

888 håller Edwards som favorit till 1.65 medan Nelson ger 2.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *