in

TUF 27 Finale: Speltips – Hajpade MMA-stjärnans segertåg kommer att fortsätta

brad-tavares-israel-adesanya-ufc-mma
Speltips – TUF 27 Finale 

Brad Tavares (17-5) är i grunden en striker. Han tog sig till UFC genom att delta i TUF 11. Han har ett UFC-record på 12-4 och står just nu på 4 raka vinster. I sin senaste match besegrade han polacken Krzysztof Jotko via KO. Av hans 17 vinster är 5 KO och 2 submissions. Det är inte alltför skräckinjagande för en atletisk striker. Tavares är wellrounded, erfaren och en solid striker. Han har bra grundteknik och tät defensiv. Hans svagheter är bl.a att han är ojämn, saknar ”killer instinct” och har visat tendens till suspekt haka.
Israel Adesanya (13-0) är en relativt oerfaren mma-fighter. När det handlar om kickboxning är det annorlunda. Där har han ett record på 50-5-2. Adesanya har vunnit två raka matcher sedan han anslöt till UFC ä. I sin senaste fight besegrade han italienaren Marvin Vettori. Han är en utpräglad avslutare och 12 av hans 13 segrar har kommit via T/KO. Han är en mycket giftig striker. Han har ett dynamiskt och varierat game. Han är bra på att läsa sina motståndare och är bra på att utnyttja sin långa räckvidd.
Match up
Det var Adesanya som utmanade Tavares och UFC var inte sena att gå honom till mötes. Det hör inte till det vanliga att en nykomling med 2 matcher i UFC ges möjlighet att headline’a en gala. Det säger något om hur organisationen ser på Adesanya.
Tavares är en wellrounded och erfaren fighter. Han innebär ett rejält steg upp i kvalitet på motstånd, men den kaxige nykomlingen har stort självförtroende och säger sig vara mer än redo för Tavares. Adesanya är en väldigt avslappnad och kreativ striker. Han har bra fotarbete och är mycket teknisk. Det finns dock delar av hans game som behöver utvecklas. Det är främst hans brottning och grappling.
Frågan är om Adesanya har hunnit täta sitt game tillräckligt för att stå emot Tavares burpress och nedtagningar. Hawaiianen kommer vilja ta ned Adesanya, eller åtminstone göra detta till en grinder med mycket stående grappling. Om Adesanya kan hålla matchen övervägande i det stående kommer han ha ett tydligt övertag. Om han kan hålla fighten där tar han garanterat sin tredje raka seger i UFC. Vi tror att Adesanya, som visat prov på bra clinch och bra defensiva instinkter, lyckas göra detta till en striking-match. Vinnare Israel Adesanya – odds 1.70 Unibet.

Rygga här


Här hittar du alla betting sidor med odds bonusar

Här hittar du fler MMA speltips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *