in

UFC 219: Bettingtips för huvudkortet

Bettingfans, årets sista chans att spela på UFC är helgens gala. Det är ett bra kort som tyvärr drabbats av några olyckliga bortfall. Men inte värre än att det finns spelvärda matcher kvar på kortet. När jag plockar mina vinnare den här veckan blir det idel favoriter. Det finns  dock spelvärde på några underdogs. De kan ni läsa mer om i det separata bettingtips (underdogs) du finner här på mmabetz.

Huvudkort

145 lbs.: Cris Cyborg (1.27) vs. Holly Holm (20.00) Ohmbet

Cyborg (18-1)
Ålder: 32 år
Längd: 173 cm – reach: 173 cm
Facit 3 senaste: Leslie Smith, Lina Länsberg och Tonya Evinger Cyborg förlorade sin allra första mma-match 2005 – sedan dess är hon obesegrad i 18 raka (16 TKO/KO) . Hon har tävlat i grappling och har dessutom gått 3 kickboxningsmatcher. Cyborg spelade handboll på hög nivå när hon övertalades att börja träna med det legendariska Chute Box-teamet. Hennes fightingstil har i grunden formats av Chute Box, med aggressiv pressorienterad muay thai-baserad striking. Hon är otroligt kraftfull och har mycket kraftfulla slag och sparkar. Hon har bra grappling och har på senare tid även förbättrat sin brottning. Hon är väldigt stark och har ett farligt clinch-game.

Holm (11-3)
Ålder: 36 år
Längd: 173 cm – reach: 178 cm
Facit 3 senaste: förlust mot Shevchenko och De Randamie. Vinst mot Bethe Correia.
Holm började med kickboxning som ett sätt att hålla sig i form under uppehållet i fotbollssäsongen. Hon fastnade för sporten och har gått 11 matcher. Sedermera bytte hon till boxning och har gått hela 38 boxningsmatcher. Hon har innehaft ett flertal världsmästartitlar inom boxning. Hon gjorde mma-debut 2011 och tävlade under en tid både i mma och boxning innan hon tog steget fullt ut. Holly Holm är en utpräglad striker. Hon har begränsad slagkraft och jobbar främst med volym och precision. En mycket viktig del av hennes striking är hennes fotarbete och rörelse. Hon rör sig konstant och använder oblique-kicks och sidekicks för att hålla avståndet. Hon förlitar sig även mycket på sin fysik och atletiska förmåga.

Match up:
Detta är en intressant matchning mellan två duktiga strikers. Cyborg vill stänga avståndet,
pressa framåt, skära av buren och attackera med stenhårda tekniker. Hon har hotet om nedtagning på sin sida och om hon får möjlighet att använda sin ground-and- pound ligger motståndaren illa till. Hon har även ett bra submission-game. Holm vill och måste röra sig på utsidan och undvika att fastna med ryggen mot buren. Hennes fotarbete blir avgörande då hon måste jobba in och ut från sparkdistans – pricka

Cyborg och retirera innan hon själv blir träffad av power-strikes. Holms chanser ökar troligen
ju längre matchen går. Cyborg är stor, explosiv och bantar hårt för att klara vikten. Detta kan
bli till Holms fördel om hon lyckas dra ut på fighten. Sannolikheten är dessvärre inte särskilt
stor. Cyborg är för komplett som fighter för att bli utmanövrerad på fötterna av en förhållandevis endimensionell striker som Holm. Brasilianskan är ett nummer för stor och plockar hem detta.

Vinnare Cris Cyborg – odds 1.27 Ohmbet

Cris Cyborg (1.27) vs. Holly Holm (3.75)

  • ODDS: Cris Cyborg som vinnare för 1.27 gånger pengarna
  • EXEMPEL: Satsa 100kr, vinn 127kr
  • Bästa MMA utbudet. Dubbla din första insättning upp till 2000kr

155 lbs.: Edson Barboza (3.15) vs. Khabib Nurmagomedov (10.00) LeoVegas

Barboza (19-4)
Ålder: 31 år
Längd: 180 cm – reach: 191 cm
Fjärderankade Barboza kommer in med tre raka vinster mot mycket bra motstånd – Anthony Pettis, Gilbert Melendez och Beneil Dariush. Barboza är erfaren har hunnit gå hela 17 matcher i UFC(13-4). Han är en mycket giftig muay thai-striker. Många anser att han har det bästa spark-gamet i UFC. Han tränar sedan länge under coach Mark Henry, tillsammans med toppfighters som Eddie Alvarez, Frankie Edgar och Zabit Magomedsharipov. Han har visat stabil utveckling de senaste åren och är idag en hyfsat well-rounded fighter.

Nurmagomedov (24-0)
Ålder: 29 år
Längd: 178 cm – reach: 178 cm
Khabib började brottas i 6-årsåldern och i tonåren började han träna Judo och Combat Sambo. Han har svart bälte i Judo och är flerfaldig världsmästare i Sambo. Han började tävla professionellt i mma 2008 och gick sin första UFC-match 2012. Han är obesegrad i karriären men har fightats mycket sparsamt de senaste åren – 3 matcher sen september 2013. Sin senaste match gick han för ca 14 månader sedan.

Match up:
Khabib är fullständigt livsfarlig när han får tag på motståndaren. Hans mma-grappling, framförallt hans toppgame, är i absolut världsklass. Han är mycket stark och hans nedtagningar är praktiskt taget ostoppbara. Sammantaget är han en mardröm för alla i viktklassen. Hans stand up är dock hans svaghet och skulle han mot förmodan misslyckas med att ta ned sin motståndare kommer han att få problem mot Barboza. Brassen kommer alltså ha ett tydligt övertag på fötterna. Det gäller bara att lyckas hålla det där. I sin senaste match sänkte han den mycket kompetente grapplern Beneil Dariush med ett brutalt knä. Nyckeln till framgång för Barboza blir att röra sig mycket. Att hålla fighten stående, på sparkdistans. Att kontra och straffa Khabib varje gång han försöker stänga avståndet. Brassen är en tillräckligt god striker för att kunna åstadkomma detta. Åtminstone tillräckligt länge för att ge sig själv chansen på fötterna. I slutändan tror jag inte att det räcker. Khabib får förr eller senare en nedtagning och då kommer resten av ronden (kanske matchen) att utspelas på marken med ryssen i topposition. Detta behöver han göra två gånger under matchen.

Det gör han och det räcker enligt min mening till seger för Nurmagomedov. Och med tanken på LeoVegas superodds på 10.00 är helt klart galans bästa spel!!

Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza

  • ODDS: Vinst Nurmagomedov för 10 gånger pengarna
  • EXEMPEL: Spela för 50kr, vinn 500kr
  • SUPERERBJUDANDE FÖR ALLA NYA KUNDER

115 lbs.: Cynthia Calvillo (1.40) vs. Carla Esparza (3.05) BetHard

Calvillo (6-0)
Ålder: 30 år
Längd: 163 cm – reach: 165 cm
Calvillo tränar på Team Alpha Male tillsammans med Paige VanZant. Hon gjorde professionell debut i augusti 2016 efter att ha gått sex amatörmatcher. Hon gjorde UFC-debut i mars 2017 och har redan vunnit tre raka matcher i organisationen. Calvillo är en mycket farlig grappler. Hennes submissiongame är bevisat effektivt. Hon har bra trips och vassa transitions. Hon är tuff och orädd i det stående men behöver utveckla sin stående teknik.

Esparza (13-4)
Ålder: 30 år
Längd: 155 cm – reach: 162 cm
Esparza brottades i high school och college. I college började hon även träna bjj och sedermera ledde detta till att hon började träna mma. Hon gjorde professionell debut 2010 och tog sig in i UFC genom att vinna TUF – hon blev därigenom UFCs första mästarinna i stråvikt. Sedan hon vann bältet i december 2014 har hon haft det motigt och hon förlorade bältet i sitt första titelförsvar. Hon har dessutom bara gått 4 matcher (2-2) sedan hon vann titeln. I sin senaste fight besegrade hon Maryna Moroz. Esparza är en mycket kompetent brottare med ett hyfsat mark-game, men väldigt mediokert stand up.

Match up:
Detta är en intressant matchning mellan två markorienterade fighters. Esparza är brottare med ett bra positionellt toppgame. Calvillo är en dynamisk, offensiv och giftig submission-grappler. Det är alltså inte säkert att Esparza bör spendera för mycket tid på marken med Calvillo som är den bättre grapplern. Hon bör istället använda sin starka brottning för att styra matchen. Pressa mot buren och göra det till en grötig fight. Det räcker sannolikt inte då Calvillo sannolikt har ett litet övertag i striking och dessutom är helt orädd för nedtagningar pga sitt farliga mark-game.

Jag är övertygad om att Calvillo tar hem detta, utan att förta sig alltför mycket och det ger det fina oddset – 1.40 BetHard

Cynthia Calvillo (1.40) vs. Carla Esparza (3.05)

  • ODDS:Calvillo som vinnare 1.40x pengarna
  • EXEMPEL: Satsa 300kr, vinn 420kr
  • Få 125% upp till 1250kr vid insättning

170 lbs.: Carlos Condit (1.58) vs. Neil Magny (2.38) Betsafe

Condit (30-10)
Ålder: 33 år
Längd: 188 cm – reach: 190 cm
Condit började med brottning som barn och under tonåren började han träna under Greg
Jackson. Efter high school slutade han med brottning och satsade på mma. Han gjorde professionell debut 2002 och kom in i UFC via WEC 2009. Condit är en aggressiv och mycket underhållande fighter 28 avslut på 30 vinster – 15 KO och 13 submissions. Han gör nu comeback efter ett 16 månader långt uppehåll. Han har gått 1-3 sedan 2014 men om man ser till hur och vilka han har förlorat mot framträder en annan bild. Han förlorade mot Woodley pga knäskada. Han förlorade ett mycket tight split decision mot Lawler i en titelfight många ansåg att han vann. Senast förlorade han via submission mot Demian Maia som vid tidpunkten rusade mot titelchans och krossade allt motstånd.

Magny (19-7)
Ålder: 30 år
Längd: 190,5 cm – reach: 203 cm
Magny gjorde professionell debut 2010 och tog sig in i UFC 2013 genom att delta i The Ultimate Fighter. Han har gått hela 17 matcher (12-5) i UFC och är precis som Condit mycket erfaren. Magny använder sig mycket av sin längd och reach vilket ställer till det för många i viktklassen. Han har hyfsad striking men saknar kraft. Istället jobbar han med hög output och volym. Han har fin grappling, bra nedtagningar och mycket bra cardio.

Match up:
Det är svårt att på förhand säga något om Condit med tanke på det långa uppehållet. Han har dock haft flera uppehåll de senaste 3-4 åren och trots det varje gång sett bra ut i sina prestationer. Condit är en dynamisk och aggressiv kickboxare med bra knän och armbågar. Han har ett giftigt submission-game och utmärkt cardio. I det stående bör Condit ha ett övertag tack vare större kraft och ett mer varierat game. Han måste dock ta sig förbi Magnys lååånga jabb. I brottnings- och grapplingdelen ser jag detta som en jämn match. Den som får topposition kommer att kunna plocka poäng hos domarna, men något submissionavslut ska vi nog inte hoppas på. Magny har en underskattad clinch med bra body lock-nedtagningar. Condit som har en tendens att bli nedtagen (för ofta) måste passa sig för i en trerondersmatch kan det bli kostsamt att hamna på marken även några få gånger. Jag tror ändå att Condit lyckas ro hem detta. Han har en något större arsenal än Magny – han matchar honom bra i samtliga delar och är klart vassare i några avseenden. Hans bättre stand up är dock vad jag tror blir avgörande i slutändan.

Vinnare Condit via domslut – till ett odds på det spelvärda oddset 3.75 – Betsafe

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *