in

UFC on FOX 29: Speltips på underkortet

Speltips på underkortet

– UFC on FOX 29

På veckans UFC-kort finner vi en del intressanta matchningar. Tyvärr verkar oddssättarna ha gjort sin hemläxa och satt korrekta odds. Det är dessvärre dåliga nyheter för oss spelare som får svårare att hitta spelvärda alternativ. Följaktligen har jag inga underdogs som jag kan rekommendera. Det finns däremot några favoriter som ger hyfsat spelvärde. Några av dessa ska vi kika på nedan. Det första är en fight jag är väldigt säker på. Den andra är mer osäker. 


170 lbs.: Muslim Salikhov (1.50) vs. Ricky Rainey (2.60) Unibet

Muslim Salikhov (13-2) är en utmärkt striker med bakgrund inom Kung-Fu (Wushu Sanda). Han sägs ha gått närmare 200 kickboxningsmatcher. Han är alltså en ofattbart striker. I sin UFC-debut förlorade han via submission mot den starke grapplern Alex Garcia. Salikhov har avslutat 12 av 13 motståndare i första ronden och är alltså en livsfarlig striker.

Ricky Rainey (13-4) hoppar in på kort varsel istället för den skadade Abdul Razak Alhassan. Rainey gör UFC-debut och har tidigare tävlat i Bellator där han samlade ihop ett record på  5-2. Han är en solid striker med bra slagkraft och bra räckvidd. Hans striking är dock inte på samma nivå som Salikhovs – inte på långa vägar. Han har inte heller tillräckligt bra brottning/grappling för att göra vad Alex Garcia lyckades med. Salikhov ges här en hanterbar motståndare och bör kunna göra processen kort med Rainey. Till oddset 1.50 hos Unibet ser jag visst spelvärde.

Rygga bettet här

185 lbs.: Krzysztof Jotko (2.10) vs. Brad Tavares (1.73) Unibet

Krzysztof Jotko (19-3) förlorade i sin senaste match via brutal KO mot Uriah Hall. Han ledde matchen när Hall lyckades träffa med en bomb. I matchen innan dess förlorade han via ’split decision’ mot Dave Branch. Det var en mycket jämn och bedrövligt tråkig match som kunde ha gått till Jotko. Innan dessa två förluster hade han samlat ihop 5 raka vinster. Han är en wellrounded och strategisk fighter som är duktig på att följa gameplan. Han har ett övertag i räckvidd men bör nog vara försiktig när det kommer till att stå och byta slag med Tavares. Det bör dock påpekas att Tavares inte har samma precision eller KO-kraft som Uriah Hall.

Tavares har tre raka vinster sedan han förlorade mot en viss Robert Whittaker. Det har emellertid inte varit mot toppmotstånd. Han är inte särskilt underhållande som fighter men han är hyfsat effektiv. Jag ger ändå polacken en hyfsat bra chans att ta hem detta. Han är lite smartare som fighter och kan nog stänga ned Tavares ganska ensidiga offensiv. Jotko som vinnare ger ett odds på 2.10 hos Unibet.

Jag gissar att oddset på Jotko kommer att stiga ytterligare när de ”partiska” amerikanska mma-spelarna satsar sina pengar på Tavares – vilket jag gissar att de kommer göra ju närmare fighten kommer. Det kan alltså möjligen vara klokt att avvakta och se hur oddset utvecklas fram till fighten.

Rygga bettet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *