Conor McGregor underdog hos oddsmakarna i en eventuell match mot Jorge Masvidal

Författare: MMABetz

Publicerad: 2019-07-18 18:56

Ända sedan welterviktaren Jorge Masvidal utmanade den forne dubbelmästaren Conor McGregor tidigare i veckan, har det diskuterats mycket om vad som skulle hända i ett möte mellan de två. Masvidal var snabb med att utmana irländaren efter sin stora seger mot Ben Askren via, knockout på endast 5 sekunder på UFC 239.

I mixen för möjliga motståndare för McGregor, finns bland andra Khabib Nurmagomedov för en potentiell returmatch i lättvikt, eller Irländarens egna önskemål, en returmatch mot boxaren Floyd Mayweather. Det finns dock en god chans att Masvidal kan räknas in i detta med den senaste tidens succé och uppmärksammandet i media.

Oddsmakarna har nu släppt odds för en möjlig match mellan Masvidal och McGregor, där ’Gamebred’ är favoriten. Enligt ’BestFightOdds’ ger en vinst för Masvidal 1.63 gånger pengarna, medan McGregor blir underdog med 2.40 gånger pengarna.

Dessa odds kan förvåna McGregors största fans, men är trots allt resonliga. Senaste matchen för irländaren var mot lättviktsmästaren Khabib under UFC 229 förra året, vilket blev hans första MMA-match på 2år. Han har nu 1-2 i de senaste 3 matcherna i UFC.

McGregor kommer behöver gå upp i vikt en hel del för att kunna gå match i weltervikt mot den större Masvidal. Men eftersom matchen sannolikt kommer att utspelas stående, finns det en chans att McGregor kan få till en träff med sin berömd vänsterhand. Matchningen är minst sagt intressant, men sannolikheten är troligtvis större att McGregor tar en match mot antingen Khabib, Tony Ferguson, Nate Diaz eller Mayweather innan Masvidal.