Daniel Cormier

Här hittar du allt om den regerende tungviktsmästaren i UFC Daniel “DC” Cormier. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat – Allt på ett ställe

Daniel “DC” Cormier

Daniel Cormier, 39 år, är en amerikansk MMA-utövare och mästare i UFCs tungviktsdivision. Han var även mästare i lätt tungvikt mellan maj 2015 och december 2018. Innan Cormier började tävla inom MMA hade han en karriär som brottare. Hans fightingstil utmärks av kickboxing, braziliansk jiu-Jitsu och brottning.

Brottningskarriär

Under sin tid på Northside High School i Lafayette, Louisiana, vann han tre lokala mästerskap i brottning. Hans high school-record var på 101-9. När han var sexton år vann han brons i världsmästerskapet i grekisk romersk brottning.

På college fortsatte Cormier med brottningen och jobbade upp ett record på 61-0. Efter det började han brottas på Oklahoma State University. År 2000 hade Cormier 26-5 som resultat, året därpå 27-5. Hans slutgiltiga record därifrån blev 53-10.

Han blev nationell mästare varje år mellan 2003 och 2008. Under olympiska spelen 2004 kom Cormier på fjärde plats.

Daniel Cormier intervju

Strikeforce och Xtreme MMA

2009 gjorde Cormier sin professionella debut inom MMA. Efter det reste Cormier runt i Australien och tävlade för Xtreme MMA. Han vann XMMAs mästerskap i tungvikt och senare tog han även hem KOTCs mästerskap i tungvikt.

Daniel Cormier skrev därefter ett kontrakt för åtta matcher med organisationen Strikeforce. Cormier vann samtliga av sina åtta matcher i Strikeforce, 8-0.

UFC

Cormier gjorde sin UFC-debut 2013 och vann sina två matcher i organisationen som tungviktare. I början av 2014 valde DC att gå ned till lätt tungvikt, då hans klubbkamrat Cain Velasquez var mästare i UFC:s tungviktsklass.

Cormier vann sina två första matcher i lätt tungvikt innan han fick möta mästaren Jon Jones på UFC 182 i januari 2015. Cormier förlorade matchen via domslut, vilket var Cormiers första förlust.

 

UFC-bältet

Efter att Jones blivit av med sitt bälte på grund av en s.k “Hit ´n run” i april 2015 valde UFC att frånta Jones hans bälte. I stället fick Cormier möta Anthony Jonson i en match om titeln i lätt tungvikt på UFC 187. Cormier vann via submission, rear naked choke, i tredje ronden, och blev därmed viktklassens nya mästare.

Cormier försvarade sitt bälte tre gånger varav en gång mot svenske Alexander Gustafsson innan han möte Jones igen.

En returmatch mot Jon Jones skedde på UFC 214. Jones besegrade Cormier via knockout i tredje ronden och återtog därmed titeln i lätt tungvikt. Efter matchen framkom det att Jones hade spår av otillåtna preparat i kroppen varpå resultatet ändrades till en “no-contest”. I och med detta återfick Cormier sitt bälte.

Cormier försvarade sitt bälte mot Volkan Oezdemir på UFC 220 i januari 2018 innan han fick chansen att gå match om tungviktsbältet.

På UFC 226 mötte Cormier Stipe Miocic i en match om bältet i tungvikt. Cormier vann striden via knockout i första ronden, och blev därmed den andra fightern i UFC:s hitsoria att inneha två bälten samtidigt.. På UFC 230 lyckades Cormier försvara titeln mot utmanaren Derrick Lewis.

Vid UFC 241 valde Cormier till slut att försvara bältet mot Miocic men denna gång gick det inte lika bra. Cormier inledde visserligen matchen otroligt starkt men Miocic arbetade sig tillbaka och avslutade mästaren i fjärde ronden via TKO.

Cormier förväntas nu avsluta karriären med en trilogimatch mot Miocic.

I samband med att Alexander Gustafsson och Jon Jones möttes på UFC 232 var Cormier tvungen att ge ifrån sig sitt bälte i lätt tungvikt.

Daniel Cormiers nuvarande MMA-record är 22-3 Han vunnit 10 matcher via knockout, 5 via submission och 7 via domslut.

Daniel Cormier

Daniel Cormier vill möta Stipe Miocic till sommaren

UFCs tidigare dubbelmästare, Daniel Cormier, deltog under måndagens avsnitt av 'MMA Show'. I ett samtal med ESPN-jo...

Läs mer

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier III kan bli av först till sommaren

Stipe Miocic och Daniel Cormier kommer med största sannolikhet tilldelas en plats i UFCs 'Hall of Fame' efter att d...

Läs mer

Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 – här är oddsen

Tidigare under veckan uppmärksammade MMABetz UFC-presidenten Dana Whites uttalande om att ytterligare ett tungvikts...

Läs mer

Dana White: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 är i planeringsstadiet

Det verkar som att den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier kommer återvända till buren åtminstone en gång till i...

Läs mer

Dan Hardy: Henry Cejudo bästa dubbelmästaren i UFCs historia

Analytikern, kommentatorn och den tidigare titelutmanaren Dan Hardy menar att Henry Cejudo är den bästa dubbelmästa...

Läs mer

Stipe Miocic knockar Daniel Cormier i rond 4 – återtar tungviktsbältet

En nygammal mästare återtog  tungviktstronen under nattens UFC 241. Den forne mästaren Stipe Miocic lyckades ta rev...

Läs mer

UFC 241: Max Sokolovs genomgång av hela matchkortet

Inatt intar UFC den kaliforniska staden Anaheim med en fullspäckad gala. Huvudmatchen är en titelmatch i herrarnas ...

Läs mer

UFC 241: Matchkort och sändningstider

Inatt går ännu en supergala av stapeln i Anaheim, Kalifornien. I UFC 241:s main event får vi se tungviktsmästaren D...

Läs mer

UFC 241: Cormier Vs. Miocic – Breakdown maincard

Daniel Cormier (1.68) Vs. Stipe Miocic (2.05) Historia Efter Daniel Cormiers (22-1-1) vinst över Stipe Miocic (18...

Läs mer

UFC 241: Countdown – Daniel Cormier vs. Stipe Miocic

Natten till söndag kommer UFC att anordna ännu en supergala, UFC 241. Denna gång kommer vi få se tungviktsmästaren ...

Läs mer

UFC 241: Miocic vs Cormier 2 – Dan Hardys breakdown

Nästa vecka kommer UFC:s tungviktsbälte att stå på spel när den regerande mästaren Daniel Cormier tar sig an den fo...

Läs mer

Vilken fighter är UFC:s bäste genom tiderna? Här har ni 5 alternativ

En flitig diskussion i MMA-världen är den om vem som är den bäste fightern någonsin. Det är en komplicerad diskussi...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

 

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/