Conor McGregors comeback – vi listar fyra potentiella matchningar

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-11-22 00:00

Conor McGregor är utan tvekan världens största kampsportsstjärna. Med stor karisma och en skicklig marknadsförare av sitt eget brand, skrattar McGregor hela vägen till banken. McGregor är en av dem få som lyckats vinna titeln i två viktklasser. Senast vi kunde se Conor i UFC var när han besegrade Eddie Alvarez via teknisk knockout och korades till ny mästare i lättviktsdivisionen. Detta var den 12:e november 2016 under UFC 205. Under tiden fansen väntade på en återkomst till octagonen gick McGregor ut ur sin comfort zone och mötte den obesegrade, och enligt många, bästa boxaren genom tiderna under ett spektakel i Madison Square Garden tidigare i år. McGregor är en attraktiv matchning för många och är garanterat den fightern som genererar mest pengar för UFC.

LeoVegas har odds för fyra potentiella matcher:

Conor McGregor (1.36) vs. Nate Diaz (3.00)

McGregor och Nate Diaz har mötts två gånger i octagonen med två olika utfall. Vid första mötet sågs Diaz som en självklar underdog. McGregor hade fram till mötet inte förlorat en enda match i UFC. Nate Diaz, en mycket kompetent svart-bältare i Brasiliansk Jiu-Jitsu och en okonventionell men effektiv boxare har under sin karriär i UFC bevisat att han kan äta stora portioner stryk utan att knockas. Den enda gången Nate Diaz besegrats via något annat än domslut var under UFC on FOX 7 mot Josh Thomson, och då via teknisk knockout. Thomson fick, efter många om och men, in en klockren huvudspark på Diaz som sedermera fortsatte mata tunga slag mot Diaz huvud. Trots detta fanns inget tecken på medvetslöshet från Diaz. Med ett facit på 14 vinster varav 8 via submission har han bevisat i praktiken att sitt starkaste vapen hittas på mattan. Nate Diaz är en oerhört uthållig fighter konditionsmässigt, med lång räckvidd och kreativ boxning. Detta i kombination med en vass Brasiliansk Jiu-Jiutsu var ett framgångsrecept mot Conor McGregor som Nate Diaz besegrade via en rear-naked choke 4 minuter och 12 sekunder in i den andra ronden under UFC 196.

Conor McGregor (9-1 UFC) är en intressant fighter på många sätt. McGregor hade vid tillfället vunnit 6 av sina 7 matcher i den första eller andra ronden via knockout eller teknisk knockout. Det enda undantaget var mötet mot den nuvarande fjäderviktsmästaren Max Holloway där McGregor vann via enhälligt domslut i en match om 3 ronder. McGregor hade varit så effektiv i sina matcher att han aldrig riktigt behövt uppvisa konditionsmässiga egenskaper, eller särskilt mycket ground game för den delen. Vid andra mötet mot Nate Diaz var Conor McGregor aggressiv i stående kamp med bra boxning och hårda bensparkar. Han slog ner Diaz 3 gånger inom ungefär 8 minuter men Diaz fortsatte kämpa. I fjärde ronden såg McGregor ut att ha väldigt låg energi och Diaz tryckte på hårt. McGregor kom vinnande ut ur bataljen via ett majoritetsbeslut från domarna.

Vårt tips: Det kan gå hur som helst. Verkligen. Oddsen ligger till McGregors fördel men en satsning på Nate Diaz generar större utdelning trots att McGregor, med handen på hjärtat, inte är en särskilt bättre fighter än Diaz.

Conor McGregor (1.62) vs. Tony Ferguson (2.20)

Tony Ferguson har, efter vinsten mot Kevin Lee om interrim-bältet i lätt tungvikt, nio raka vinster. Han besegrade Kevin Lee under UFC 216 via submission i tredje ronden. Ferguson är en mycket aggressiv striker och landar fler slag än han tar emot. Han har ett gediget facit på 25 vinster och 3 förluster och har besegrat bland annat Josh Thomson, Rafael dos Anjos och senast Kevin Lee.

Det är två olika styrkor som skulle mötas. McGregor med bättre striking och Ferguson med bättre grappling, enligt statistisken. Det kanske skulle handla om vem som tar chansen att använda sina styrkor först.

Conor McGregor (1.87) vs Khabib Nurmagomedov (1.87)

Khabib Nurmagomedov, en expert i den ryska grappling-disciplinen sambo, är hittils obesegrad med ett facit på 24 vinster och 0 förluster (8-0 UFC). Många vill se en match mellan Tony Ferguson och Nurmagomedov då många tror det skulle generera en uppvisning i kamp på marken. Många av Nurmagomedovs matcher har han vunnit via submission eller via ground-and-pound som resulterat i teknisk knockout. Det sägs i MMA-kretsar att om Khabib får dig i sitt grepp är det oerhört svårt att ta sig loss. Detta är helt klart en fördel för Khabib i ett eventuellt möte med McGregor som har bristande kunskaper i grappling. McGregors fördel ligger i hans knockout-kraft och precision i sin boxning.

Conor McGregor (2.20) vs. Tyron Woodley (1.62)

Det enda av dessa fyra möten där preliminära odds är till McGregors nackdel. Tyron Woodley är den regerande mästaren i weltervikt med ett facit på 8 vinster, 2 förluster och 1 oavgjord i UFC. Hans vinster är utfallet av 5 vinster via knockout eller teknisk knockout och 6 vinster via domslut. Hans första möte med karatekillen Stephen Thompson resulterade i en oavgjord match via majoritetsbeslut. Under UFC 209 vann dock Tyron Woodley mot Stephen Thompson via domslut och försvarade därmed sin titel. Sin senaste vinst tog han hem mot Demian Maia via delat domslut.

Att oddsen ser ut som de gör beror nog på Woodleys betydligt tyngre kroppsmassa och styrka. Detta är för att det är betydligt svårare för en lättare fighter att kontrollera en tyngre fighter.