UFC 230: Grymma matcher på underkortet – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-19 00:00

UFC 230 närmar sig med stormsteg. Det är lätt att stirra sin blind på huvudmatchen mellan Daniel Cormier och Derrick Lewis och möjligen andra fighter på huvudkortet. Klicka här för att läsa mer om just den matchen.

Tittar man närmare på övriga matcher så kan man hitta flera intressanta bataljer. Framför allt spelbara sådana. Här är två matcher som är väldigt spelbara och spännande att se på.

Landon Vannata vs Matt Frevola

Frevola är en 28-årige fighter som fick sitt UFC-kontrakt genom Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Hans debut gick inte som förväntat utan slutade med förlust redan i första ronden. Det blir inte lättare den här gången.

Landon Vannata är en väldigt talangfull och kreativ fighter som inte lyckats vinna på ett tag. Men det har mer att göra med hans oförmåga att vara strategisk än att han inte besitter förmågan. Vannata har bara vunnit en av sina fem senaste – men han ska inte underskattas.

I den här matchen bör han han kunna prestera bättre och vinna mot betydligt lättare motstånd än i sina tidigare matcher.

Unibet erbjuder Landon Vannata till 1.36 medan Frevola ger 3.00.

Brian Kelleher vs Montel Jackson

Detta är en jämn match på förhand. Kelleher är dock den med betydligt större erfarenhet med sina 28 matcher. Hans motståndare Jackson har blott 7 matcher på sitt record. Tittar man på vilka de båda mött kan man även där se en nivåskillnad. Kelleher har mött och besegrat namn som förre bantamviktsmästaren Renan Barao och Damian Stasiak. I sin senaste match gick det dock inte vägen – men då mötte han också en av världens tuffaste fighters i John Lineker.

Jackson har bara en UFC-match på kontot och den förlorade han mot Ricky Simon så sent som i augusti. Det var för övrigt hans första förlust i karriären och frågan är hur den påverkar honom framöver.

Seger för Kelleher är ett smart spel.

Unibet erbjuder Kelleher till 2.00 medan Jacksom är favorit till 1.75.

Se fler av våra MMA speltips