Speltips: Francis Ngannou är underdog mot Curtis Blaydes – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-19 00:00

UFC radar upp galor på rullande band. Nu till helgen arrangeras UFC Fight Night 141 i Peking, Kina. Galan toppas av ett hett tungviktsmöte mellan Curtis Blaydes och Francis Ngannou.

Mycket står på spel i matchen fast på olika sätt – framför allt då de båda har tävlat mot varandra tidigare. Den första matchen mellan Blaydes och Ngannou under våren 2016 slutade med seger för den sistnämnde. Trots detta är det Blaydes som har vind i seglen inför helgens fight.

Ngannou i behov av seger

Ngannou har efter stor hajp och framgång haft det betydligt tyngre sedan han förlorade titelmötet mot Stipe Miocic för snart ett år sedan. Han följde upp den matchen med en oerhört svag prestation mot Derrick Lewis i somras och många har sedan dess ifrågasatt hans träningsvilja och framtid som toppfighter. Mot Blaydes är det upp till bevis.

Blaydes har å andra sidan repat sig väl efter förlusten i UFC-debuten mot just Ngannou. Fem raka segrar har 27-åringen radat upp där ibland namn som Alistair Overeem och Mark Hunt. En revansch och seger för Blaydes i helgen innebär att han tar ytterligare kliv mot en titelchans. Speciellt om han lyckas vinna på ett dominant sätt.

Blaydes tippas ta hem segern

Det är med bakgrund som detta som favoritskapet i denna tungviktsfight är på just Blaydes. Han har utvecklats väl sedan förra mötet och har en meriterad brottning som förväntas vara ett stort hot mot fransmannen Ngannou. Att Blaydes också slipat sin stående fighting gör honom än mer komplett.

Däremot får man inte glömma att Ngannou har en betydligt mer dynamisk fightingstil när det kommer till slag och sparkar. Att jätten dessutom slår kanske hårdast i hela UFC innebär att han konstant bara är en träff ifrån en knockoutseger.

Vill man vara säker så ska tipset läggas på Blaydes men för den som är villig att chansa så är Ngannou helt klart värt att spela på.

Unibet håller Blaydes som favorit till 1.47 medan Ngannou ger 2.65 gånger pengarna.

Mobilebet håller Blaydes som favorit till 1.47 medan Ngannou ger 2.60 gånger pengarna.

Betfair håller Blaydes som favorit till 1.40 medan Ngannou ger 2.87 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips