in , ,

Speltips: Bra spelvärde på underdogen Niko Price som möter Tim Means

På lördag väntar welterviktsmöte mellan Tim Means och Niko PriceUFC Fight Night 146 i Kansas, USA.

Även om varken Means eller Price är rankade bland UFC:s 15 bästa i weltervikt så är detta en högkvalitativ fight i organisationens kanske starkaste viktklass. Både Means och Price är för övrigt på gränsen att slå sig in bland toppen.

Blev knockad på 43 sekunder

Means är en fighter som många nog redan känner till. 35-åringen tog sig in i UFC redan 2012 och har totalt 18 UFC-matcher under bältet. Hans totala record är 28 segrar, 10 förluster och 1 oavgjord. Med andra ord är Means en riktig veteran som sett och gjort det mesta. Även om Means vann sin senaste fight tidigare i november så har han ändock tre förluster på sina fem senaste matcher.

Price är likt Means också en mycket kompetent fighter. Däremot har han inte samma gedigna erfarenhet. Han har bara 7 matcher i UFC och ett record på 12-2. Senast Price gick match så förlorade han på knockout mot Abdul Razak Alhassan bara 43 sekunder in i första ronden. Frågan är dock hur mycket vikt man ska lägga vid det då Alhassan visat sig vara ett riktigt stort framtidshopp.

Notera dessutom att Price är en actionfylld fighter så till vida att han sällan går tiden ut. Bara en av totalt 14 matcher har 29-årigen gått till poängräkning. Det ska också tilläggas att även Means sällan fightas till slutet.

Bra spelvärde på Price

Means är en ganska klar favorit i den här fighten men det finns väldigt goda möjligheter för Price att ta hem segern. Båda är fighters som gillar att hålla matchen stående och för Means gäller det att få framgång direkt med sin längre räckvidd. Price bör dock vara den något mer kraftfulle av de två.

Meritmässigt så bör Means ta hem det men han har å andra sidan kommit upp i åren. Vi ser ett bra spelvärde i Price då oddset är högre än hans vinstmöjligheter.

Unibet håller Means som favorit till 1.47 medan Price ger 2.65 gånger pengarna.

Mobilebet håller Means som favorit till 1.50 medan Price ger 2.60 gånger pengarna.

Betfair håller Means som favorit till 1.50 medan Price ger 2.52 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *