in , ,

Speltips: Darren Till blir för stark för Jorge Masvidal – se oddsen

UFC återvänder till London nu på lördag för en ny gala. Det är ett gediget matchkort som levereras i  eventet som är döpt till UFC Fight Night 147.

Huvudmatchen för galan står mellan Darren Till och Jorge Masvidal. Ett toppmöte i welterviktsdivisionen.

Till är för närvarande rankad på plats 3 i viktklassen. Den 26-årige engelsmannen gör sin första match i buren sedan den snopna förlusten i titelmatchen mot Tyron Woodley i augusti förra året. Hajpen kring Till var maximal inför titelmötet och många menade att han var framtiden. Inte så konstigt då han dessförinnan hade ett record på 17-0 och segrat över namn som Donald Cerrone och Stephen Thompson.

Men det gick inte alls vägen mot dåvarande mästaren Woodley. En bit in i den andra ronden tvingades stjärnan klappa för en läcker “brabo choke“.

Matchen på lördag blir Tills chans till revansch – och han får göra det inför en hemmapublik.

Motståndaren Masvidal är rent stilmässigt en bättre matchning för Till. Den 34-årige Floridabon har inte gått en match på över 1,5 år och är rankad på plats 11.

Masvidal kommer faktiskt från två raka förluster mot Demain Maia och Stephen Thompson. Notera dock att båda dessa matcher var otroligt jämna. Det som är utmärkande för just Masvidal är hans långa erfarenhet som proffs. “Gamebread” har nämligen ett starkt record på 32 segrar och 13 förluster.

Favoriten Till bör vinna

Till är favorit enligt flesta experter så även spelbolagen. Både Darren och Jorge kan benämnas som stående fighters och inom detta fält är Till den något mer dynamiske och tekniske av de två. Det är egentligen bara inom en aspekt som Masvidal är duktigare och det är grappling. Det kommer dock bli svårt för honom att få ner engelsmannen på marken. Till kommer nämligen ha en rejäl fördel rent fysiskt då han ofta beskrivs som en “naturlig mellanviktare” medan Masvidal under många år höll till i den lägre viktklassen, -70 kg.

Vårt tips är att Till, med sin hemmaplansfördel och fysisk, besegrar Masvidal ganska klart. Troligen på domslut då Masvidal är svår att avsluta.

Unibet håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 2.95 gånger pengarna.

888 håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 2.95 gånger pengarna.

Betfair håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 2.95 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *