in , ,

Speltips: Junior dos Santos är favorit – men Derrick Lewis kan överraska

UFC Fight Night 146 kommer att gå av stapeln nu på lördag i Kansas, USA. Galan har något av en “sleeper”-matchkort. Huvudmatchen för galan finns det stora förväntningar på. Ett hett tungviktsmöte mellan två väldigt kraftfulla i strikers. Det handlar om ex-mästaren Junior dos Santos som tar sig an förre titelutmanaren Derrick Lewis.

Lewis går sin första match sedan han förlorade titelmatchen mot Daniel Cormier på UFC 230 tidigare i höstas. En match som han tog på bara fyra veckors varsel. Cormier visade sig vara för duktig och vann enkelt på submission i mitten av den andra ronden.

Dessförinnan hade dock “Black Beast” samlat på sig tre raka vinster varav den senaste mot Alexander Volkov kanske var fjolårets största comeback i en fight.

Brassen Dos Santos har hunnit 35 år gammal men med tanke på hur länge han varit med i UFC:s toppskikt så är det ändå relativt ungt. JDS knep tungviktsbältet redan 2012 då han segrade över Cain Velasquez. Sedan dess har han mest varvat vinst och förlust.

Med nu med två raka vinster i ryggen mot Blagoy Ivanov och Tai Tuivasa så är matchen mot Lewis ett ypperligt tillfälle att visa sig värdig en titelchans.

Lär inte hamna på marken

Den här matchen kommer högst troligen att utspela sig stående. Varken Lewis eller dos Santos har gjort sig kända för sina nedtagningar eller grappling. Frågan är vem som har bäst teknik i sina slag, slår hårdast och tar stryk bäst.

Tittar man på Lewis så är han troligen den fräschare av de två och den som nog tål de hårdare smällarna. Vem slår hårdast är nog svårt att mäta men tittar man på bådas record så är det Lewis som vunnit på KO flest gånger (18 gånger mot 14). Bäst teknik tillfaller JDS.

Lewis kan överraska

Spelbolagen har en tydlig favorit och det är dos Santos. Så länge han kan hålla kylan så ska han nog kunna pricka Lewis som tar mer chanser i sina attacker. Det lär däremot inte komma som en chock om amerikanen lyckas träffa JDS och vinna.

Unibet håller dos Santos som favorit till 1.40 medan Lewis ger 3.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller dos Santos som favorit till 1.43 medan Lewis ger 2.80 gånger pengarna.

Betfair håller dos Santos som favorit till 1.40 medan Lewis ger 2.87 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *