in , ,

UFC 231 ”Holloway vs. Ortega”: Bettinganalys underkortet

Nina Ansaroff vs Claudia Gadelha

Nedan väljer vi ut våra vinnare på underkortet. Ett kort som bjuder på en del intressanta matchningar. När det kommer till spelvärde är det lite si och så med detta. Ni kommer att se nedan vad vi menar.

115 lbs.: Nina Ansaroff (3.25) vs. Claudia Gadelha (1.32) Unibet

Nina Ansaroff (9-5) är en teknisk och kraftfull striker. Hon hade en tuff inledning på UFC-karriären med två raka förluster. Sedan dess har hon förbättrat sitt game och kommer in med tre raka vinster i bagaget.

Claudia Gadelha (16-3) är en kraftfull och aggressiv fighter med stark grappling. Hon gillar att sätta hård press på motståndarna och söka nedtagningar för att öppna för sitt fina markgame. Hennes problem är hennes begränsade striking och att hennes kondition inte räcker till för hennes aggressiva stil. Hon brukar tröttna rejält ungefär halvvägs in i matchen. Det som borde bli avgörande i denna fight är om Ansaroff lyckas hålla detta på distans och göra det till en strikingmatch. Det tror vi inte att hon kan. Gadelhas aggressiva pressgame kommer att ge henne ett övertag. Hennes ork räcker för två ronder och det är sannolikt tillräckligt för att säkra segern. Vinnare Claudia Gadelha.

Oddsen är dock väldigt generösa mot brasilianskan som inte imponerade i sin senaste fight – en tveksam domslutsseger mot Carla Esparza. Det kan vara värt att fundera på för den som letar efter underdogs till intressanta odds.

Ta del av Unibets fina oddsboost på Brian Ortega på 8x pengarna, utan omsättningskrav.
Ta del av erbjudandet här

125 lbs.: Katlyn Chookagian (1.52) vs. Jessica Eye (2.45) Mobilebet 

Katlyn Chookagian (11-1) har ett UFC-record på 4-1 och kommer in med tre raka vinster. Hennes enda förlust kom via split decision mot veteranen Liz Carmouche i en match som gick i 135 pounds. Chookagian är en duktig striker med karatebakgrund. Hon tränas av den duktige Mark Henry vilket får sägas vara ett mycket klokt val.

Jessica Eye (13-6) är en striker med boxningsorienterad stil. Hon har snabba händer och bra fotarbete. Hon har även ett skapligt clinchgame. Eye hade ett record på 1-5, med fyra raka förluster, när hon beslutade att gå ner till flugvikt. Nu står hon på två raka vinster, även om det bör påpekas att det är mot aningen mediokert motstånd. Detta kommer sannolikt bli en strikingmatch och förmodligen väldigt jämnt. Chookagian håller ofta högt tempo och jobbar med hög output. Hon har dessutom bra fotarbete och hennes karatebakgrund gör att hon är bra på att kontrollera avståndet. Det bör räcka för att ta hem segern. Vinnare Katlyn Chookagian.

Mobilebet har ett fint erbjudande för alla nya kunder, sätt in 200kr få 800 kr att spela för .
Ta del av kanonebrjudandet här

185 lbs.: Eryk Anders (1.90) vs. Elias Theodorou (1.90) Betfair

Eryk Anders (11-2) är en otroligt explosiv och atletisk f.d. amerikansk fotbollsspelare som imponerat sedan han anslöt till UFC. Han är förvånansvärt wellrounded med tanke på hur färsk han är i sin mma-karriär. Anders är en farlig southpaw-striker med bra slagkraft och en solid haka. Han har hyfsade nedtagningar och ett helt okej markgame. Hans problem är att bristen på erfarenhet stundtals lyser igenom – i synnerhet i motgång kan han ha svårt att ändra strategi. Även om han förlorade sin senaste match – en fight som gick i 205 lbs. på bortaplan och som han tog på kort varsel mot brassen Thiago Santos – så visade han både tuffhet och hjärta.

Elias Theodorou (16-2) är en effektiv men tråkig fighter. Han är fysiskt stark, har ett starkt clinchgame och stabilt nedtagningsförsvar. Han jobbar gärna med sparkar från distans. Hans boxning är inte särskilt bra så han håller sig ofta till att cirkla på utsidan och plocka poäng med långa sparkar. När motståndaren försöker stänga avståndet clinchar han och låser upp det hela. Effektivt måhända men inte särskilt upphetsande att se på. I denna fight tror vi att Anders pressgame och explosivitet kan ställa till det för Theodorou. Amerikanen har vad som krävs för att vinna, bara han inte låser sig och enbart jagar avslut med sin raka vänster-cross. Faktum är att oddset enligt vår uppfattning är ganska bra då vi anser Anders vara en bättre fighter än Theodorou. Han är definitivt en mer kompetent fighter – det gäller bara för honom att använda den kompetensen på rätt sätt. Där har han ibland vacklat. Vinnare Eryk Anders.

Ta del av Betfairs fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

155 lbs.: Olivier Aubin-Mercier (1.80) vs. Gilbert Burns (2.00) Bet365

Olivier Aubin-Mercier (12-3) är en kraftfull kanadensisk judoka med bra markgame och ett kvävande pressgame där han använder sin fysik och judobakgrund för att göra det till clinchfighting. Där suger han musten ur sina motståndare. Hans striking är ganska basic och hans kondition är stundtals tveksam – åtminstone med tanke på hur han väljer att fightas.

Gilbert Burns (13-3) är en explosiv och mycket giftig grappler. Han är inte teknisk i sin striking men slår mycket hårt. Burns kommer inte ha något emot om detta utvecklas till en grapplingmatch. För Aubin-Mercier är det emellertid väldigt riskabelt att hamna på marken. Därför är det tveksamt om han kommer vara aggressiv i sin press och söka clinch på det sätt han vanligen gör. Det kan mycket väl bli så att han väljer att hålla det mer på distans och prickskjuta på den brasilianske brawlern. Det är inte heller någon riskfri taktik, men sannolikt bättre än att riskera att hamna i en markfight. Detta är en mycket svårtippad match men om vi är tvungna att välja så får det ändå bli Aubin-Mercier. Han är mer disciplinerad än brassen och lite bättre på att följa gameplan. Det bör räcka.

Ta del av Bet365 fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

205 lbs.: Devin Clark (4.50) vs. Aleksandar Rakic (1.18) LeoVegas

Devin Clark (9-2) är en atletisk och hårdslående kille som brottades i high school och college. Han har även viss erfarenhet från amatörboxning. Han är liten (180 cm) för viktklassen och är helt beroende av att få upprepade nedtagningar för att lyckas i sina matcher. Han exponerades i förlusten mot Jan Blachowicz och har därefter en vinst mot mediokert motstånd. Aleksandar Rakic (10-1) är en storvuxen och kraftfull striker med bra teknik och fotarbete. I sin senaste fight körde han över den talangfulle boxaren Justin Ledet. Rakic har den kompetens och fight-IQ som krävs att utnyttja sin längd och jobba från utsidan. Det räcker minst till en poängseger. Vinnare Aleksandar Rakic.

Beträffande spelvärdet så torde oddsen säga det mesta. Tror man på en upset så kan det såklart vara intressant. Om man tex tror att amerikanens brottning kommer att räcka hela vägen mot den betydligt större österrikiske strikern så är 4.50 riktigt intressant. Vi skulle dock inte satsa lönen på den utgången.

Ta del av LeoVegas fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

135 lbs.: Brad Katona (1.45) vs. Matthew Lopez (2.65) Unibet

Brad Katona (8-0) är en intressant ung kanadensisk fighter. Han är solid och wellrounded, har tight boxning med bra grundteknik och bra defensiv. Han har därutöver helt okej brottning. Han är inte särskilt underhållande i sin fightingstil, men han är effektiv och lämnar få luckor för motståndaren att utnyttja.

Matthew Lopez (10-3) är en aggressiv och aningen vild brottare som slår hårt och gärna byter slag. Han är tuff och ofta underhållande med många avslut på sitt record. Hans problem är att hans striking är ganska basic och han har stora hål i defensiven. En fighter som Katona bör kunna utnyttja detta till sin fördel. Om kanadensaren bara lyckas hålla matchen stående bör han ta hem segern. Vinnare Brad Katona.

Ta del av Unibets fina oddsboost på Brian Ortega på 8x pengarna, utan omsättningskrav.
Ta del av erbjudandet här

170 lbs.: Chad Laprise (1.27) vs. Dhiego Lima (4.20) Expekt 

Kanadensaren Chad Laprise (14-3) är en wellrounded fighter. Han är en skaplig striker med okej brottning/grappling, som varit ganska ojämn i sin UFC-karriär. Han tävlade tidigare i lättvikt men har gått upp till weltervikt pga problem med vikten.

Dhiego Lima (14-7) är en lång welterviktare, betydligt större än Laprise, med okej striking och bjj. Han har dock usel brottning och tveksam haka. Som om detta inte vore nog så står han på tre raka förluster. Oddssättarna håller Laprise som mycket klar favorit inför denna fight. Även om siffrorna möjligen är lite väl stora så anser vi att det är en korrekt bedömning då kanadensare är den trolige vinnaren.

Ta del av Expekts fina välkomsterbjudande där ni kan få ett Freebet värt upp till 2000 kr, helt utan omsättningskrav!
Ta del av erbjudandet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *