in

UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega – Bettinganalys

Välkomna till Fresno, där UFC bjuder på Fight Night 123 med ett ganska trevligt matchkort. Huvudmatchen är riktigt intressant och det finns ytterligare några godbitar på kortet. Låt oss inte slösa någon tid utan kasta oss över matcherna med en gång.

Fjädervikt: Cub Swanson 1.78x vs. Brian Ortega 1.95x LeoVegas

Cub Swanson (25-7) är 34 år och mäter 173 cm (reach 178 cm). Detta är sista matchen på Swansons kontrakt och han blir free agent efter lördag. Swanson började träna mma 2003. Ett år senare gick han sin första professionella match. Han gjorde WEC-debut i mars 2007 och följde sedan med över när UFC köpte WEC år 2011. Han har 4 raka vinster – senast Artem Lobov och dessförinnan den oförglömliga fighten mot Dooho Choi

Swanson är allmänt ansedd som en mycket underhållande fighter. Han är känd för sin oortodoxa och kreativa striking. Han är svartbälte i bjj och judo och har alltså solid grappling – han tenderar att vara aggressiv i sitt mark-game. Han är well-rounded och sätter ofta hög press på sina motståndare. Av Swansons 7 förluster har hela 5 stycken kommit via submission. Det är minst sagt ett orosmoment mot en giftig grappler och submissionspecialist som Ortega.

Brian Ortega (12-0) är 26 år och 173 cm lång (räckvidd 175 cm). När han var 17 år började han träna boxning och sedermera bjj. Ortega började tävla i mma 2010 och samlade ihop ett record på 8-0 innan han signades av UFC i April 2014. Han har 5 avslut i UFC, även om ett av dessa i efterhand ändrades till en No Contest pga doping. Ortega har mycket giftig grappling / submission-game. Han är en ganska medioker striker men har gjort framsteg på sistone och förbättrat sin teknik. Det bör tilläggas att han har bra kraft i händerna. Hans brottning är inte särskilt bra och därför har han haft svårt att ta ned motståndare. Hans nedtagningsförsvar är inge vidare men hans giftiga game från rygg gör att han inte oroar sig för nedtagningar. Han är mycket farlig från guard och även svartbälten har åkt på lås där. Ibland blir han dock aningen bekväm på rygg och ligger kvar för länge. Detta är troligen en mycket jämn fight. Cub är betydligt mer erfaren än sin motståndare, men har en tendens att underprestera då och då. Om Cub är på rätt humör och är noggrann i att hålla sig till gameplan är detta hans match. Han har vad som krävs för att undvika Ortegas främsta vapen. Ynglingen är dock farlig. Han är orädd och går ofta för avslut. Vi ger Swanson ett litet övertag men det är inte med mycket.

Swanson som vinnare – 1.78x LeoVegas

Cub Swanson (1.78) vs Brian Ortega (1.95)

 • ODDS: Cub Swanson som vinnare 1.78x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 450kr, vinn 800
 • Få 100% insättningsbonus upp till 1000kr, komplett MMA utbud

Fjädervikt: Jason Knight 1.36x vs. Gabriel Benítez 3.00x Betfair

Jason Knight (20-3) är 25 år och 178 cm lång (räckvidd 180,5 cm). När han var 16 år hoppade han av skolan för att satsa på mma. Knight började tävla som amatör redan vid 14 års ålder. Han gick 10 amatörmatcher innan han valde att bli professionell år 2009. Då var han 17 år. Han hade ett record på 16-1 när han blev signad av UFC. Han förlorade i sin senaste match mot Ricardo Lamas – dessförinnan hade han 4 raka vinster. Knight är trots sin ålder en mycket well-rounded och erfaren fighter. Han har hyfsat stående game utan några uppenbara svagheter. I denna match up har han starkare grappling – han är brunbälte bjj. Han har giftiga submissions och stabil brottning vilket tillåter honom att styra var fighten utspelar sig. Han har framförallt en riktigt bra “blast double-leg” och ett bra topp-game.

Gabriel Benítez (19-7) är 29 år gammal och mäter 173 cm (reach 180,5 cm). Benitez började med mma vid 18 års ålder. Likt flertalet mexikanska fighters har han primärt bakgrund inom striking. Han kom in i UFC via TUF Latin America och har ett record på 3-2 i organisationen. Benitez förlorade senast mot peruanen Enrique “El Fuerte” Barzola. Benitez är i första hand en striker – han är southpaw och har en bra rak vänster och en skaplig jabb. Han har bra sparkar som han gärna använder från distans – han växlar fint mellan ben- och kroppssparkar. Han har dessvärre dålig brottning och i synnerhet ett uselt nedtagningsförsvar. Han har bra bjj – 10 submissionvinster – bl.a en giftig giljotin som avslutat 4 motståndare, men han är troligen inte lika vass som Knight. Det ska tilläggas att flertalet av hans submissionvinster har kommit utanför UFC mot sämre motstånd.

Vi kan förvänta oss att Knight kommer att vara den mer aggressive fightern och pressa på framåt. Han kommer troligen växla mellan offensiv striking och nedtagningar. Han har ett giftigt toppgame och på det hela taget fler verktyg än mexikanen. Benitez kommer troligen att försöka hålla avstånd och jobba med långa sparkar och sin långa raka vänster. Vi tror på Knight i denna match, han är en nivå bättre än Benitez och bör kunna ta hem detta.

Knight som vinnare – 1.36x Betfair

Jason Knight(1.36) vs Gabriel Benitez (3.00)

 • ODDS: Jason Knight som vinnare 1.36x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 500kr, vinn 680
 • 100% välkomstbonus upp till 1000kr

Bantamvikt: Marlon Moraes 1.62x vs. Aljamain Sterling 2.25x Mobilebet

Marlon Moraes # 7 (19-6-1) är 29 år gammal och 168 cm lång (räckvidd 170 cm). Det är en erfaren fighter som, innan han kom till UFC, tävlade han i WSOF där han var mästare i bantamvikt. Han är en offensiv och underhållande fighter. I sin debut i UFC förlorade han ett split decision mot Raphael Assuncao. Han besegrade senast John Dodson via ett tight domslut. Av hans 19 vinster har 13 kommit via avslut. Moraes hoppar in på kort varsel efter att Rani Yaya skadade sig. Moraes började träna muay thai i tonåren och blev brasiliansk mästare 2 gånger. Senare bytte han över till mma. Han är brunbälte i bjj. Moraes är en mycket well-rounded fighter utan några egentliga luckor i sitt game. Han är en vass striker med fin teknik i slag och sparkar. Han har bra slagkraft och hög output. Hans grappling är stabil och han har stark defensiv brottning.

Aljamain Sterling # 8 (14-2) är 28 år gammal och 170 cm lång (räckvidd 180,5 cm). Han är professionell sedan 2011 och gjorde UFC-debut 2014. Han har två raka vinster och besegrade senast Renan Barao. Han har ett record i UFC på 6-2 och hans 2 förluster har kommit via delat domslut mot högt rankade motståndare – Assuncao och Caraway. Sterling har gedigen brottningsbakgrund från high school och college. Han har dessutom bra grappling och är brunbälte i bjj under Matt Serra. I början av sin UFC-karriär hade han bedrövlig stand up men den har förbättrats längs vägen och i hans senaste match mot Renan Barao såg det ganska bra ut. Hans boxning är fortfarande väldigt basic men han har hyfsade sparkar mot kropp och ben.

Moraes har en fler verktyg än brottaren / grapplern Sterling. Moraes kommer troligen vilja pressa framåt och hålla det stående på boxningsdistans – detta för att använda sin fina muay thai. Lyckas han med det så har han goda möjligheter att vinna. Sterling behöver använda fotarbete och röra mycket på sig. Han måste undvika att bli statisk för då blir han troligen överkörd av Moraes. Han vill pressa den bättre strikern bakåt, gärna mot buren och söka nedtagningar. Hans brottning är nyckeln till framgång. Även om han inte lyckas ta ner Moraes så kan det få honom att tveka och bli lite avvaktande i sina attacker. Det skulle gynna Sterling som vill slippa bli konstant pressad bakåt. Moraes har dock bra nedtagningsförsvar och vi tror att han lyckas hålla det stående. Där är han bättre än Sterling och bör vinna relativt komfortabelt.

Moraes som vinnare – 1.62x Mobilebet

Marlon Moraes(1.62) vs. Aljamain Sterling(2.25)

 • ODDS: Marlon Moraes som vinnare 1.62x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 300kr, vinn 480
 • Få 100 kr gratis utan insättningskrav!!! Dessutom 200% bonus på din första insättning

Lättvikt: Scott Holtzman 1.86x vs. Darrell Horcher 1.94x Betsafe

Scott Holtzman (10-2) är 34 år och 175 cm (reach 175 cm). Han började med mma 2012 och gjorde UFC-debut 2015. Han har ett record på 3-2 i organisationen och har alltså mer UFC-erfarenhet än Horcher. Han besegrade i sin senaste match Michael McBride och det var en bra insats från Holtzman. Holtzman är atletisk och stark för viktklassen. Han är hyfsat well-rounded (lilabälte bjj) men föredrar att hålla det stående. Han tenderar att använda sin fysik och slagstyrka för att pressa sina motståndare. Han har inte särskilt vass brottning vilket kan bli problematiskt mot en brottare som Horcher.

Darrell Horcher (13-2) är 30 år gammal och 178 cm (reach 183 cm). Han har ägnat sig åt mma sedan 2010. Han har tidigare tävlat i Bellator och Cage Fury Fighting Championships där han var lättviktsmästare. Horcher brottades high school tog senare steget över till mma. Han gjorde UFC-debut på kort varsel mot Khabib Nurmagomedov och det slutade som förväntat. I sin senaste match i juni besegrade han Devin Powell. Horcher är någorlunda well-rounded men hans absoluta styrka är brottning. Han har bra takedowns och ett starkt topp-game. Hans stående game är inte särskilt bra och hans submission-skills har vi inte sett röken av.

Detta är, om vi ska vara helt ärliga, två mediokra fighters. Det är dock en jämn matchning och båda har goda chanser att plocka hem segern. Holtzman föredrar att hålla det stående gärna i pocket och byta slag (brawl-ish). Kan han hålla det stående har han ett övertag. Om det ska lyckas måste han undvika motståndarens starka brottning och försvara nedtagningar.

Horcher som är den betydligt bättre brottaren kommer att försöka pressa Holtzman och söka takedowns. Lyckas han få topposition blir det en tuff kväll för motståndaren. Med feints och hot om nedtagningar kommer Holtzmans stående att bli lidande, detta är nyckeln för Horcher. Vi tror att brottningen blir avgörande till Horchers fördel. Han grindar hem ett tråkigt domslut.

Horcher som vinnare – 1.94x betsafe

Scott Holtzman(1.86) vs. Darrell Horcher(1.94)

 • ODDS: Horcher som vinnare 1.94x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 300kr, vinn 580kr
 • Bästa MMA utbudet. Dubbla din första insättning upp till 2000kr

Mellanvikt: Eryk Anders 1.31x vs. Markus Perez 3.35x BETHARD

Eryk Anders (9-0) är 30 år gammal och 188 cm  (190 cm reach). Anders var tidigare professionell spelare i amerikansk fotboll på hög nivå. Efter att fotbollskarriären var slut började han 2012 med mma. Han gick 22 amatörmatcher innan han gjorde professionell debut i augusti 2015. Han gjorde UFC-debut på kort varsel mot veteranen Rafael Natal i juli. Han vann via KO i första ronden. Han är otroligt atletisk och explosiv med mycket kraft i slagen – en verklig KO-artist. Anders har solid brottning och är ihärdig tills han får ner motståndaren på mattan. Han har bra ground-and-pound och ett tungt topp-game. Hans stand up är okej men tämligen basic.

Markus Perez (9-0) är 27 år gammal och 185 cm lång. Han är f.d. mellanviktsmästare i organisationen LFA. Han gör UFC-debut och det är ett tufft test han ställs inför. Han är obesegrad och har 3 vinster via KO/TKO och 3 via submission. Han är något svårbedömd då detta är hans första match i organisationen. Perez är en well-rounded fighter med solid striking och ett bra mark-game. Han har ett lurigt stående game – han släpper gärna ner guarden och lockar in motståndaren. Han har bra switch kicks gör även en del flashiga snurrtekniker. Han har hyfsat nedtagningsförsvar men i övrigt är hans brottning under utveckling.

Detta är en svårtippad match mellan två obesegrade, men relativt oerfarna fighters. Oddsmakarna håller Anders som storfavorit men vi tror att det kan bli en jämn affär. Amerikanen har troligen ett litet övertag i det stående – främst pga sin slagstyrka och atletisk förmåga. Perez har å andra sidan ett något bättre mark-game och vill få ner fighten på marken. Med hans begränsade brottningskunskaper är det högst tveksamt om han kan ta ner den explosive och mycket starke Anders. Vi tror inte det och därför bör segern gå till Anders.

Anders som vinnare – 1.31x BETHARD

Eryk Anders(1.31) vs. Markus Perez(3.35)

 • ODDS: Eryk Anders som vinnare 1.31x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 400kr, vinn 520
 • Få 125% upp till 1250kr vid insättning

Bantamvikt: Albert Morales 1.90x vs. Benito Lopez 1.90x Betfair

Albert Morales (7-2-1) är 26 år gammal och 175 cm lång (reach 183 cm). Han började träna mma 2013 vid 21 års ålder och 2 år senare gjorde han professionell debut. Han gjorde UFC-debut i september 2016 och hans record i organisationen är 1-2-1. Han förlorade i sin senaste match mot Brett Johns. Morales har nyligen fått ett nytt UFC-kontrakt och är väldigt nöjd med sin situation. Morales är en hyfsat well-rounded och aggressiv fighter. Han har bra grappling och hyfsad kickboxning. Han har snabba händer och bra kraft i slagen och drar sig inte för att kliva in i pocket och byta slag. Han har som sagt bra grappling men saknar brottningen för att kunna ta ner sina motståndare. Hans skakiga nedtagningsförsvar är troligen inte något problem i den här matchen då Lopez vill hålla det stående.

Benito Lopez (8-0) är 23 år ung och mäter 178 cm (185 cm). Han blev professionell 2014 och har avslutat 5 matcher i första ronden. Han gör UFC-debut efter att ha vunnit ett kontrakt i Dana Whites Tuesday Night Contender Series, där han besegrade Steven Peterson. Lopez tränar på Team Alpha Male i Sacramento. Han gör UFC-debut med fint momentum. Lopez är primärt en striker – han är aggressiv och söker KO. Han är lång för viktklassen, är bra på att utnyttja sin räckvidd och har riktigt farliga knän. Han använder sig av en lång jabb och frontkicks för att hålla distansen. Han är underhållande i sin fightingstil men är slarvig och har defensiva brister. Hans brottning och grappling är medelmåttiga.

Detta är en mycket jämn matchning som har potential att bli en riktigt underhållande fight. Det är två tuffa men oerfarna herrar som brukar bjuda på sig själva i buren. De är aggressiva och tar risker i sin fighting. Morales har ett övertag om matchen hamnar på marken, men det kommer sannolikt främst att bli en stående fight. Som en extra krydda är det “Bad blood” mellan dessa fighters pga Morales ‘trash talk’ och uttalanden i sociala medier efter att en tidigare match mellan dem fick ställas in pga att Lopez skadade sig. Vi tror att Morales, som har lite mer erfarenhet mot UFC-motstånd kommer att ha ett litet övertag. Han har dessutom lite mer krut i händerna vilket vi tror kan göra skillnad.

Morales som vinnare – 1.90x Betfair

Albert Morales(1.90) vs. Benito Lopez(1.90)

 • ODDS: Albert Morales som vinnare 1.90x pengarna
 • EXEMPEL: Satsa 600kr, vinn 1140
 • 100% välkomstbonus upp till 1000kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *