in

UFC FIGHT NIGHT 124: Extremt spelvärde på Jeremy Stephens

Här kommer en snabb analys inför nästa UFC mainevent, den mellan Jeremy Stephens och Doo Ho Choi. Vi tänkte att vi lägger ut den lite tidigare innan oddsen börjar jämnas ut.

Jeremy Stephens vs. Doo Ho Choi

Jeremy Stephens (26-14) är en riktig UFC-veteran som gjorde debut i organisationen den 26 maj 2007. Från 2007 till 2013 tävlade Stephens i lättvikt. I maj 2013 gjorde han lyckad debut i fjädervikt.

Hans record i UFC är 14-13. Det är inte alltför imponerande siffror men faktum är att Stephens, de senaste 4-5 åren, främst har förlorat mot fighters som tillhört toppen av fjäderviktsdivisionen – eller sådana som var på väg mot toppen (tex Cub Swanson och Max Holloway).

Stephens fem senaste:
– Max Holloway (L)
– Renan Barao (W)
– Frankie Edgar (L)
– Renato Moicano (L)
– Gilbert Melendez (W)

Doo Ho Choi (14-2) är en mycket lovande ung fighter som signades av UFC och sedermera gjorde debut den 22 november 2014. Han är en underhållande striker med avsevärd kraft i nävarna. Det framgår inte minst av hans rekord på 11 KO och 1 submission av totalt 14 vinster.

Choi har ett record på 3-1 i UFC – hans 4 senaste:
– Juan Puig (W)
– Sam Sicilia (W)
– Thiago Tavares (W)
– Cub Swanson (L)

Match up:
Detta är en intressant matchning mellan två underhållande strikers. Två som brukar föredra att stå upp och byta stenhårda slag. Det är två tuffingar som tenderar att ta större risker än vad deras coacher rimligen kan vara nöjda med. Oddsmakarna håller Choi som favorit i den här fighten och det kan förefalla rimligt.

Choi har inte gått match sedan förlusten mot Swanson i december 2016. Därför är det svårt att bedöma hans form. Stephens vann i sin senaste match, i september 2017, mot veteranen Gilbert Melendez efter en mycket stark insats. Han genomförde en strategiskt smart fight och vann solklart.

Stephens har en KO-förlust på 40 matcher. Det var dessutom en match som gick i lättvikt. Han är alltså mycket svår att avsluta. Han är känd för sin slagkraft, tuffhet och orädda fightingstil. På senare tid har han agerat mer taktiskt i oktagonen och inte tagit lika stora risker som tidigare. Detta i kombination med hans mycket stora erfarenhet gör honom till en svår motståndare för de flesta i 145 lbs.

Sammantaget ger vi honom goda möjligheter att besegra Choi. Det är en jämn matchning men erfarenhet och nyvunnen taktiskt insikt talar för amerikanen. Stephens är aningen ensidig som fighter och har tidigare haft svårt mot dynamiska fighters med brett mma-game. Choi är dock enligt min uppfattning inte tillräckligt “bred”, han har inte tillräckligt varierat game, för att kunna stänga ner Stephens.

Jag ser detta närmast som en 50/50-match. En jämn match som skulle kunna gå åt båda hållen. Till nuvarande odds är Stephens ett bra bet. Min gissning är att oddset kommer jämnas ut närmare inpå matchen. Men bettingen har ännu inte kommit igång och därför är det fortfarande läge att satsa en slant på Jeremy Stephens som ger ett överodds enligt mig.

Olika odds som spelbolagen erbjuder just nu så ni kan jämföra och se:

Jeremy Stephens (2.87) vs. Dooho Choi (1.47) – Betfair

Jeremy Stephens (2.50) vs. Dooho Choi (1.50) – Leo Vegas

Jeremy Stephens (2.55) vs. Dooho Choi (1.57) – Bethard

Jeremy Stephens (2.38) vs. Dooho Choi (1.58) – Betsafe

Jeremy Stephens (2.47) vs. Dooho Choi (1.60) – Ohmbet

Jeremy Stephens (2.45) vs. Dooho Choi (1.54) – Mobilebet

 

Frasse på MMABetz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *