in

 UFC Fight Night 129 Speltips:Tre säkra på underkortet

Michel Prazeres (24-2) är 36 år och 168 cm. Han är en kompakt, muskulös och kortvuxen lättviktare med sex raka vinster. Han är en stark grappler och brottare som använder sin fysik och styrka för att dominera sina motståndare. Pga ett flertal viktmissar tvingas han nu gå upp till weltervikt.

Zak Cummings (21-5) är 33 år och 183 cm lång. Han kommer ha ett räckviddsövertag på drygt 20 cm (tjugo centimeter) mot Prazeres. Cummings har ett UFC-record på 6-2 med två raka vinter. Hans senaste förlust kom mot Santiago Ponzinibbio, som är ganska högt rankad och en mycket farlig motståndare.

Prazeres är inte den ende som har haft problem med vikten. Även Cummings har haft problem med att klara gränsen för 170 pounds. Prazeres har sannolikt ett övertag i ren grappling men han måste ta ned den betydligt större amerikanen för att göra det till en grapplingmatch.

Cummings är en storvuxen welterviktare. Han är wellrounded och använder sig av en pressorienterad stil där han använder sin fysik för att ’grinda’ sina motståndare. Mot en muskulös och explosiv fighter som Prazeres kan det vara effektivt att göra det till en grötig fight och ’grinda’ tills brassens stora muskler fylls med mjölksyra. Cummings har förbättrat sin striking och har hyfsad teknik. Troligen tillräckligt för att kontinuerligt plocka poäng mot den kortvuxne brassen.

Vi ser ett litet frågetecken i det faktum att Cummings inte har gått match på drygt ett år. Han var inbokad för match mot Thiago Alves i januari men tvingades dra sig ur pga en skada i sista minuten. Han har alltså inte varit helt inaktiv och han är dessutom så pass erfaren att det inte bör störa. Sammantaget bör detta vara en säker seger för Cummings. Han stoppar Prazeres nedtagningar och säkrar en poängseger – odds 1.61 betsafe 

125 lbs.: Brandon Moreno (2.05) vs. Alexandre Pantoja (1.77) betsafe

Brandon ”The Assassin Baby” Moreno (14-4) är 24 år ung och mäter 170 cm. Han tog sig till UFC via deltagande i The Ultimate Fighter och har ett record på 3-1 i organisationen. Efter att ha vunnit tre raka matcher åkte han, i sin senaste match, på sin första förlust. Han förlorade mot Sergio Pettis i augusti 2017. Moreno är en opportunistisk och offensiv grappler. Av hans 14 vinster har 10 kommit via submission och 1 via KO.

Alexandre Pantoja (18-3) är 28 år gammal och 165 cm lång. Han kliver in på relativt kort varsel istället för Ray Borg som tvingades dra sig ur pga familjeskäl – hans nyfödde son drabbades av potentiellt livshotande hälsotillstånd och vårdas på sjukhus. När Borg fick förhinder klev alltså Pantoja in i hans ställe. Ett beslut som möjligen kan ha underlättats av att Pantoja redan har besegrat Moreno en gång, i The Ultimate Fighter. Pantoja har ett UFC-record på 2-1 och kommer senast från en förlust mot Dustin Ortiz. Av Pantojas 18 vinster är 6 KO’s och 7 submissions.

Moreno är en tuff och aggressiv ung herre. Han har giftig offensiv grappling och är bra på att utnyttja scrambles och motståndarens misstag. Hans brottning är dock inte särskilt bra och han saknar därför möjligheten att styra matcher dit han vill. Han är en orädd striker med hyfsad slagkraft, men hans teknik är bristfällig. Det blev uppenbart mot en duktig striker som Pettis.

Pantoja är ingen toppfighter men han är wellrounded och stabil inom alla delar av mma. Han har bättre brottning än Moreno och bör kunna kontrollera var matchen utspelas. Han har något bättre striking och bör ha en viss fördel i det stående. Han är dessutom en tillräckligt erfaren och kompetent grappler för att inte bli överraskad av Morenos vilda attacker. Pantoja är på sätt och vis en ganska tråkig fighter men han är tillräckligt erfaren för att inte dras in i en vild fight av Moreno. Det räcker sannolikt för en domslutsseger – odds 1.77 betsafe.

145 lbs.: Humberto Bandenay (2.70) vs. Gabriel Benitez (1.46) betsafe 

Humberto Bandenay (14-4) är blott 23 år och mäter hela 185 cm vilket är mycket för en fjäderviktare. Han gör sin andra UFC-fight efter att i debuten ha besegrat Martin Bravo via tidig KO (huvudspark).

Gabriel Benitez (20-6) är 29 år och 173 cm lång. Han har ett UFC-record på 4-2 och i sin senaste fight tog han en övertygande seger mot den hypade och mycket farlige Jason Knight.

Den unge Bandenay har fin striking – framförallt hans sparkar – och är bra på att utnyttja sin räckvidd. Benitez är erfaren och wellrounded. Han har fin kickboxning och är dessutom alltför defensivt medveten för att vandra rakt in i en huvudspark. Benitez är dessutom en bättre grappler och har möjlighet att ta ned fighten på marken om han skulle få problem med Bandenays striking. Mexikanen Benitez är sammantaget lite för bra för den talangfulle ynglingen. Det räcker till seger – odds 1.46 betsafe.


Här hittar du:

Alla betting sidor med odds bonusar

Fler MMA bettingtips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *