in

UFC on FOX 30: Speltips – Två säkra spel

UFC on FOX 30

Matheus Nicolau UFC

Denna vecka välkomnar UFC oss till Calgary i Kanada. Där bjuder man på ett riktigt trevligt matchkort med en rad intressanta namn. För oss spelare finns det dessvärre inte så många uppenbara odds att jobba med, men vi har ändå lyckats skrapa fram några fighters som vi tror på. Tyvärr tror även oddssättarna på dessa fighters och spelvärdet är därefter. Men vem har sagt att mma-betting ska vara enkelt! Vi tar oss an utmaningen.

125 lbs. Dustin Ortiz (2.65) vs. Matheus Nicolau (1.44) Unibet

Dustin Ortiz (18-7) är en 29-årig amerikan som i sin senaste match besegrade den mycket talangfulle brassen Alexandre Pantoja. Ortiz är en atletisk brottare med mycket stark kondition. Han har bra slagkraft och tränar på Roufus Sport så han får bra sparring bl.a av bröderna Pettis. Ortiz är aningen ojämn i sina prestationer. Han har ett UFC-record på 7-5 men förlusterna har främst kommit mot rankat motstånd.

Matheus Nicolau (13-1-1) är en 25 år ung brasse med stor framtidspotential. Bortsett från en dopingavstängning har hans tid i UFC varit väldigt lyckad så här långt. Han har ett facit på 3-0 i organisationen och har bl.a besegrat John Moraga och Louis Smolka. Nicolau är i grunden en bjj-utövare – svartbälte – men har dessutom mycket fin och teknisk boxning. Han har sammanlagt 6 raka vinster och har ett fint momentum.

Ortiz är en Duracell-kanin som sätter högt tempo och pressar motståndaren från start till mål. Han använder mycket brottning för att pressa sin motståndare bakåt. Han är en helt okej grappler men utgör inte något påtagligt submissionhot för Nicolau. Han har däremot bra scrambles och är inte så lätt att submitta.

I den här fighten är frågan om Nicolau ska lyckas stå emot Ortiz burpress och konstanta nedtagningar. I det stående har brassen ett övertag men för att kunna utnyttja detta måste han hålla det stående. Nicolau har även ett bra markgame vilket han skulle kunna använda för att hota Ortiz från rygg, eller för att skapa utrymme och ställa sig upp. Oddsmakarna tror på den unge brassens förmåga och vi är benägna att instämma i deras bedömning. Det är ingen omöjlighet att Ortiz tar hem ett domslut men Nicolau måste ses som klar favorit. Hade amerikanen gett runt 3.00 gånger pengarna hade han varit spelvärd som underdog, men han ligger tyvärr lite för lågt.

Således ser vi Nicolau som det korrekta bettet – brassen som vinnare ger 1.44 hos Unibet.

Rygga här

Hakeem Dawodu UFC

145 lbs. Hakeem Dawodu (1.23) vs. Austin Arnett (3.90) Mobilebet

Hakeem Dawodu (7-1-1) är en 27-årig kanadensare från Calgary. Han fightas alltså på hemmaplan på lördag. Dawodu har gått sammanlagt 55 matcher i thai- och kickboxning (som amatör och professionell). Detta återspeglas tydligt i hans fightingstil. I sin UFC-debut förlorade han överraskande mot skotten Danny Henry via submission. Han är en offensiv striker och 6 av hans 7 vinster har kommit via KO.

Austin Arnett (15-4) är en 26-årig amerikan som tog sig till UFC via deltagande i “Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Han förlorade mot Brandon Davis men fick ändå chansen några månader senare. I sin UFC-debut fick han en rejäl omgång av debutanten Cory Sandhagen som avslutade Arnett i andra ronden.

Arnett kommer att få det mycket svårt mot Dawodu. Kanadensaren är en mycket bättre striker och är tillräckligt atletisk för att inte fastna på rygg under amerikanen. Arnett är tuff och ger inte upp i första taget. Problemet är bara att han inte är särskilt bra.

UFC har stora förväntningar på Dawodu som är talangfull och har en fightingstil som säljer. Kanske blev pressen lite för stor i debuten mot Henry. Det är dock ingen tvekan om vem UFC vill se vinna denna fight. De väljer att ge den unge talangen, som fightas på hemmaplan, en mycket överkomlig motståndare. Man vill alltså bygga upp Dawodu och man börjar på hemmamarknaden. En förlust mot Danny Henry är inget att skämmas över – det var dessutom i UFC-debuten. En förlust mot Arnett vore däremot förödande.

Men vi tror att Dawodu gör processen kort med sin motståndare. Det skulle förvåna oss om detta gick tiden ut. Nä, detta vinner Hakeem Dawodu relativt enkelt – odds 1.23 Mobilebet

Rygga här


Här hittar du alla MMA betting sidor & odds bonusar

Här hittar du fler MMA bettingtips


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *