in

UFC Singapore: Bettinganalys huvudkortet

UFC Fight Night: Cerrone vs. Edwards

170 lbs.: Donald Cerrone (2.70) vs. Leon Edwards (1.44) Unibet

Donald Cerrone (33-10) har hunnit bli 35 år gammal. I mma-år är han ännu äldre då han har en mycket lång kampsportskarriär bakom sig. Han är 185 cm med räckvidd på 190 cm. Cowboy är en mycket erfaren striker med bakgrund inom thai- och kickboxning. Han har över 40 kickboxningsmatcher på sitt record. I UFC har han ett record på 20-7 och i sin senaste fight besegrade han Yancy Medeiros via TKO i första ronden.

Leon Edwards (15-3) är 26 år gammal och 183 cm lång – reach 188 cm. Han är southpaw, har bra grundteknik och har hyfsad slagkraft. Edwards har inte ställts mot toppmotstånd och detta är ett kliv upp i kvalitet på motstånd. Han har en fin vinstsvit på 5 raka matcher. I sin senaste match besegrade han tysken Peter Sobotta. Edwards är en wellrounded och mycket atletisk fighter. Han har ett effektivt stand up-game med snabba händer och bra kraft. Han har underskattad brottning och bra defensiv grappling.

Cowboy är en mycket duktig striker med utmärkt teknik och bra precision. Han är mycket erfaren och har farlig grappling. På pappret bör Cowboy ha ett klart övertag i det stående. Det finns dock några frågetecken. Hans haka och stryktålighet är inte längre vad de har varit. Det gör strikingmatchen intressant och troligen jämn. Edwards har troligen lite bättre brottning och är dessutom fysiskt stark och duktig i clinch. Han är dessutom ung och hungrig. Om han kan hantera pressen i karriärens viktigaste match tror jag att han lyckas ta hem en poängseger mot Cowboy. Edwards som vinnare – odds 1.44 Unibet.

Rygga här

205 lbs.: Tyson Pedro (1.72) vs. Ovince Saint Preux (2.10) Betfair 

Tyson Pedro (7-1) är 26 år och 190,5 cm lång. Han har ett UFC-record på 3-1 och besegrade i sin senaste fight Saparbek Safarov via submission i rond 1. Pedro är en välkommen talang i den tunna viktklassen. Han är ganska oerfaren men atletisk och kraftfull. Han har fin striking och ett stabilt offensivt markgame. Han är dessutom förvånansvärt lugn och avslappnad i buren med tanke på hur oerfaren han är. Han har avslutat alla sina motståndare – 2 KO och 5 submissions.

Ovince Saint Preux (22-11) är 35 år och 190,5 cm lång. Han har ett UFC-record på 10-6 och hade tre raka vinster när en viss Ilir Latifi satte stopp för hans vinstsvit. Han är en otroligt atletisk och explosiv fighter. Han har inte särskilt teknisk striking men han är mycket kraftfull och slår/sparkar stenhårt. Han har skapligt submissiongame och hyfsade nedtagningar. Problemet är att han är väldigt ojämn.

Detta är en jämn matchning mellan två herrar med KO-kraft och farliga submissions. OSP är mer erfaren men ojämn i sina prestationer. Ibland avvaktar han mycket och ser nästan oengagerad ut. Det har man inte råd med mot en hungrig yngling. Pedro är wellrounded och om han bara passar sig för OSPs våldsamma vänsterspark (southpaw) så bör han kunna ta hem segern. Vinnare Tyson Pedro – odds 1.72 Betfair.

Rygga här

125 lbs.: Jessica-Rose Clark (1.68) vs. Jessica Eye (2.15) Mobilebet

Jessica-Rose Clark (9-4) är 30 år och 165 cm lång. Hon har ett UFC-record på 2-0 och besegrade i sin senaste match Paige VanZant.

Jessica Eye (12-6) är 31 år gammal och 167 cm lång. Hon har ett UFC-record på 2-5 (1 NC) men lyckades i sin senaste fight vinna mot Kalindra Faria via ett aningen tveksamt domslut.

Detta är en halvintressant matchning mellan två fighters med ganska bra boxning. Clark är aningen mer wellrounded och har skaplig offensiv brottning som hon bör försöka använda i denna fight. Eye har en fin jabb som hon använder för att sätta upp kombinationer. Ett problem med Eye är att hon är relativt lättläst och att hon ofta blir passiv. Det funkar inte mot en offensiv och aktiv fighter som Clark. Australiensiskan varierar sitt game och tar hem detta – odds 1.68 Mobilebet. 

Rygga här

170 lbs.: Daichi Abe (3.90) vs. Li Jingliang (1.24) Unibet

Daichi Abe (6-1) är 26 år och mäter 180 cm. Han har vann i sin UFC-debut mot Hyun Gyu Lim men i sin senaste match förlorade han mot Luke Jumeau. Abe är relativt oerfaren men lovande. Han har en bakgrund inom judo, men han har hyfsad boxning och bra slagkraft. Han föredrar att hålla det stående och räds inte att kliva in och byta slag.

Li Jingliang (14-5) är 30 år och 183 cm lång. Han har ett record på 6-3 i UFC och förlorade senast mot Jake Matthews. Jingliang har en bakgrund inom brottning och Sanda. Han är även brunbälte i bjj. Han är en wellrounded och tuff fighter med bra slagkraft.

Med två orädda och hårdslående herrar kan detta bli en underhållande drabbning. Kinesen är fysisk och tuff. Han är inte särskilt teknisk och tenderar att slarva taktiskt. De flesta faktorer talar ändå till Jingliangs fördel. Han är mer erfaren, mer wellrounded, har bättre kondition och har ställts mot tuffare motstånd. Om Jingliang använder sin brottning och grappling för att mixa upp det så vinner han detta. Han har högre output än japanen och dessutom bättre cardio. Det bör räcka till en poängseger. Vinnare Jingliang – odds1.24 Unibet.

Rygga här

_________________________

Frasse

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *