Nick Diaz planerar comeback till 2021 

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-09-08 18:53

Welterviktaren Nick Diaz, 37, planerar att vara tillbaka i UFC nästa år. I söndags avslutade han ett framgångsrikt viktminskningsförsök. 

Nick Diaz ser ut att komma tillbaka

Ariel Helwani på ESPN har talat med Diaz manager Kevin Mubenga och han har bekräftat att Nick Diaz, 37, har för avsikt att återvända till oktagonen 2021. Diaz har dessutom precis klarat av en viktminskning till sin framtida matchvikt. Det var Diaz första viktminskning på fyra år.

Helwani publicerade även en video på Diaz på Twitter där hon skriver att han väger mellan 175 och 165 pund. I inlägget skriver hon att Diaz håller koll på de stora welterviktsmatcherna som är på gång.

Mött både Anderson Silva och Georges St-Pierre 

Diaz har inte tävlat sedan 2015, när han gick en match mot Anderson Silva på UFC 183. Diaz förlorade matchen via enhälligt domslut, men resultatet ändrades senare till no contest när det visade sig att Silva hade tagit prestationshöjare. Diaz testade i sin tur positivt för marijuana och blev avstängd.

Innan dess var Diaz senaste match 2013 när han mötte Georges St. Pierre på UFC 158. Diaz förlorade matchen via enhälligt domslut. Hans senaste vinst var i oktober 2011. Då besegrade Diaz BJ Penn via enhälligt domslut på UFC 137.

I flera år har det gått rykten om att Nick Diaz kanske ska göra en comeback. Det var tänkt att han skulle gå en match mot Jorge Masvidal på UFC 235, men den matchen blev aldrig av. Masvidal besegrade senare Diaz bror Nate Diaz via TKO. De ska gå en returmatch på en UFC-gala i januari nästa år.

Efterlängtad comeback

Nick Diaz är en av de största namnen inom MMA, trots att han inte har vunnit en match på nästan nio år. Hans comeback kommer säkert att intressera många och resultera i betydande inkomster från alla pay-per-view-tittare. Diaz är trots allt en av de populäraste MMA-utövarna någonsin och trots att han inte har tävlat på fem år är det många MMA-fans som längtar efter att få se honom kliva in i oktagonen igen.