Speltips: Supermatch mellan Paul Daley och Michael Page – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-14 00:00

Det är inte bara UFC som arrangerar högklassig MMA i helgen. Även Bellator är aktuella med ett event som kommer att hållas i Connecticut, USA, nu på lördag.

Huvudmatch för Bellator 216 är en ganska efterlängtad sådan och står mellan de två brittiska welterviktarna Paul Daley och Michael Page.

Hatmatch

Matchen mellan Daley och Page är inte bara en intressant sådan ur ett sportsligt perspektiv. De båda landsmännen har dessutom länge haft en beef med varandra. Herrarna har varit aktuella att möta varandra under lång tid och var till och med inblandade i ett bråk med varandra på Bellator 179 förra våren. Den gången hade Daley precis förlorat en match mot Rory MacDonald när han gick fram mot Page i publiken och började tjafsa.

Förutom all hajp och heta känslor så är båda två riktigt duktiga och meriterade strikers. Daley är den med överlägset mest erfarenhet från MMA. 35-åringen har tävlat på proffsscenen sedan 2003 och har 40 segrar, 16 förluster och 2 oavgjorda matcher på sitt konto. Daleys smeknamn är ”Semtex” – vilket passar honom bra då han vunnit på knockout totalt 30 gånger.

Motståndaren Page är 31 år gammal och gjorde inte sin MMA-debut för än 2012. Sedan dess har han vunnit 13 raka segrar och är alltjämt fortsatt obesegrad. Innan welterviktaren tog klivet över till MMA-scenen så tävlade han ganska framgångsrikt i andra klassiska kampsporter.

Bra spelvärde på Daley

Även om Page ännu inte förlorat och varit otroligt dominant i sina tidigare matcher så är Daley hans hittills absolut svåraste motståndare. Daley i sin tur har blandat gett, men har haft det som svårast när han mött en duktig brottare. Den här fighten kommer utspela sig på fötter och därför bör man inte underskatta Daley mot bakgrund av hans blandade form.

Enligt spelbolagen ska Page ta hem det här. Vår analys är dock att oddset på Daley är tämligen generös och därför oerhört spelvärt. Skulle de båda mötas 10 gånger så lär Page ta hem det flest gånger, men spel på Daley är faktiskt klart värd risken.

Unibet håller Page som knapp favorit till 1.44 medan Daley ger 2.75 gånger pengarna.

Mobilebet håller Page som knapp favorit till 1.43 medan Daley ger 2.85 gånger pengarna.

Betfair håller Page som knapp favorit till 1.44 medan Daley ger 2.75 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips