Conor McGregors återkomst: Här är oddsen för de potentiella motståndarna

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-10-29 00:26

Irlands genom tiderna största MMA-stjärna, Conor McGregor, meddelade under den föregående veckan att han ämnar återvända till buren i början av 2020. Den tidigare dubbelmästaren berättade även att återkomsten kommer äga rum under en PPV-gala i Las Vegas, den 18 januari. Detta framkom under en presskonferens som livesändes av bland annat ’RT Sports’. Dock ville irländaren inte avslöja vem som kommer möta honom i buren. MMABetz har gjort en sammanställning över potentiella motståndare som är spelbara idag. Samtliga linjer kommer via ’Best Fight Odds’.

Conor McGregor 3.65 vs. Khabib Nurmagomedov 1.29

McGregor har vid flera tillfällen sagt att målet är en ’re-match’ mot den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Däremot är ett möte mellan de båda osannolikt att äga rum i januari månad. Nurmagomedov, så väl som UFC-presidenten Dana White, har klargjort offentligt att den tidigare interimmästaren Tony Ferguson står näst på tur att utmana om bältet. I kombattanternas första möte besegrades irländaren via ’neck-crank’ i matchens första rond, någonting som återspeglas i oddsen.

Conor McGregor 1.63 vs. Donald Cerrone 2.30

En trolig match för McGregors återkomst är den mot UFCs mesta ’fighter’ – Donald ”Cowboy” Cerrone. ”Cowboy” kommer, likt den tidigare dubbelmästaren, senast från en förlust. Amerikanen är även ett tillräckligt stort och känt namn för att dra fansens uppmärksamhet till matchen. Cerrone är i nuläget inte inbokad för någon match framöver.

Conor McGregor 2.25 vs. Justin Gaethje 1.65

En annan matchning som inte bör betraktas som helt osannolik är ett ’striking’-möte mellan McGregor och amerikanen Justin ”The Highlight” Gaethje. ”The Higlight” besegrade den ovanstående Cerrone i sin senaste match och har ett matchfacit på 4-2 i organisationen. Gaethje är i nuläget inte inbokad för någon match i framtiden.

Conor McGregor 2.30 vs. Jorge Masvidal 1.67

Den sista matchen som kommer behandlas i artikeln är också den mest osannolika matchningen för McGregor. Jorge Masvidal är en av kombattanterna som kommer göra upp om BMF-bältet i ’Madison Square Garden’ till helgen. Där möter Masvidal en av McGregors största rivaler i form av Nate Diaz.