Här är oddsen för Alexander Gustafsson vs Luke Rockhold

Author: Gustaf Boman

Published: 2018-05-10 00:00

Tidigare i veckan blev det klart att Alexander “The Mauler” Gustafsson (18-4) kommer att möta Luke Rockhold (16-4) på UFC 227 i Los Angeles, den 4:e augusti. Det ryktades ett tag om att matchen skulle vara om intermtiteln då mästaren Daniel Cormier (20-1) gjort en utflykt till tungviktsdivisionen för att utmana Stipe Miocic (18-2) om tungviktsbältet. Men så blev det inte.

14 av Gustafssons 18 segrar har kommit via avslut, 11 KO/TKO:s och 3 submissions. Han har segrar mot namnkunniga motståndare som bland annat Mauricio “Shogun” Rua, Jimi “Posterboy” Manuwa, och nu senast en imponerande knockoutvinst mot Glover Teixeira på UFC Fight Night 109 i maj förra året. När “The Mauler” ställts mot den absoluta toppen har han dock tyvärr inte räckt till. Två gånger har han gått titelmatcher och båda gångerna drog han det kortaste strået. Först en domslutsförlust (det var flera som hade Gustafsson som vinnare i den matchen) mot Jon Jones på UFC 165, en match som av många anses vara den bästa fighten i UFC:s historia. Andra gången förlorade Gustafsson via delat domslut mot nuvarande mästaren Daniel Cormier.

Luke Rockhold är ursprungligen en mellanviktare som nu väljer att kliva upp en viktklass. Som mellanviktare var Rockhold en av de allra främsta. Han har varit mästare i både Strikeforce och UFC och har segrar över bland annat Ronaldo “Jacare” Souza, Chris Weidman, Lyoto Machida och Michael Bisping. Senast kommer Rockhold från en knockoutförlust mot Yoel Romero på UFC 221 den 10:e februari i år.

Oddsmakarna tycks tro att Gustafsson blir en alltför svår uppgift för Rockhold. Gustafsson kliver in som storfavorit på oddset 1.37 mot Rockholds 3.30.

Själv tycker jag att matchen mellan Luke Rockhold och Alexander Gustafsson är svår att förutspå. Båda är de långa fighters med lång räckvidd som gillar att hålla sig på utsidan. Här kommer Rockhold antagligen för första gången i sin karriär vara den kortare fightern (191cm mot Gustafssons 196cm) med den kortare räckvidden (196cm mot Gustafssons 201cm), frågan är hur han kommer hantera det. Gustafsson bör ha fördel i brottningen och Rockhold i Jui-jitsun. Båda har en tendens att bli träffade lite för lätt men ingen har heller någon direkt livsfarlig one-punch-KO-power. Gustafsson måste dock se upp med Rockholds fina sparkar. Det ska bli intressant att se hur stor Rockhold kommer att vara vid matchdag, kommer Alex vara den starkare av de två? Som sagt, det är många frågetecken kring den här matchningen och även om jag precis som oddsmakarna har “The Mauler” som favorit tycker jag nog att 3.30 gånger pengarna är väl generöst för en Rockholdvinst. Spelvärdet finns helt klart på en vinst för amerikanen.

 

FLER NYHETER

UFC 251: Resultat från Fight Island

UFC 251 ägde rum under natten till söndagen rum på Fight Island, den första av...

LÄS MER

Deiveson Figueiredo ska ha testat positivt för corona – titelmatchen i fara

Det ser ut som ännu en UFC-titelmatch kan vara i fara under den pågående coronapandemin....

LÄS MER

UFC 251: Allt ni behöver veta om galan

Den 11 juli äger UFC:s första supergala på Det beryktade 'Fight Island' i Abu Dhabi...

LÄS MER

UFC 251: Max Sokolovs genomgång av alla matcher på Fight Island

Under lördagskvällen kommer den första av totalt fyra UFC-galor att äga rum på Fight Island....

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

UFC ‘Fight Island’: Genomgång av “The Maulers”, Jack Hermanssons och Pannie Kianzads matcher

I skrivandes stund står åtta svenska 'fighters' under kontrakt med världens största MMA-organisation, UFC. Tre...

LÄS MER

Alexander “The Mauler” Gustafsson storfavorit inför matchen mot Fabrício Werdum

Datum och motståndare för Alexander "The Mauler" Gustafssons återkomst till buren har stått klart sedan...

LÄS MER

Fight Island: Alexander Gustafsson och Pannie Kianzad går match på samma gala

Alexander "The Mauler" Gustafssons återkomst till buren är bekräftad och nu vet vi även vilket...

LÄS MER

UFC 252: Stipe Miocic knapp ‘underdog’ inför matchen mot Daniel Cormier

Det första mötet ägde rum under sommaren 2018 och i augusti förra året ställdes de...

LÄS MER