3 anledningar till varför du absolut inte får missa helgens UFC on ESPN

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-14 00:00

UFC on ESPN blir det riktiga startskottet för UFC:s  nya era på sportkanalen ESPN. Galan kommer att hållas på söndag (inte lördag som normalt) på Talking Stick Resort Arena i Phoenix, USA.

Galorna arrangeras på löpande band och aldrig tidigare har frekvensen av galor varit lika hög. Det här blir UFC:s fjärde gala på bara sju veckor och under mars månad väntar hela fem nya galor.

Så varför ska vi som följer sporten bry oss nämnvärt om UFC on ESPN 1?

MMABetz har listat tre goda skäl till varför du inte bör missa just detta event.

1.Match med många vinklar

Huvudmatch för denna gala består av en tungviktsfight på toppnivå. Ex-mästaren Cain Velasquez gör sin efterlängtade comeback mot fruktade KO-maskinen Francis Ngannou. Förutom det faktum att vinnaren mycket väl kan bli näste titelutmanare så finns det andra intressanta faktorer som omger denna match.

Är Velasquez fortfarande ett namn att räkna med? Amerikanen har plågats av idel skador under sin karriär. Ett tag förutspåddes han bli den bäste tungviktaren i historien – och frågan är om det redan är försent? På söndag vet vi svaret.

För Ngannous del kan detta bli en perfekt möjlighet att återställa den stjärnglans han hade inför förlusten mot Stipe Miocic för över ett år sedan. Skulle ghananen få stopp på Cain så vore det bra mycket värt för hans fortsatta status som utmanare.

Läs mer om fighten här.

2.ESPN

Efter sju år på FOX så började sändningarna där bli något tröttkörda. ESPN tog över sändningsrättigheterna inför året och har hittills visat viss förbättring. Nu på söndag är det dock dags för den riktiga debuten och det ska bli kul att se på vilket sätt som det kommer att märkas i produktionen.

ESPN är en ren sportkanal och utan tvekan den mest konkurrenskraftiga i sitt slag. Kan UFC och ESPN ha ett framgångsrikt samarbete så kommer sporten gynnas av det otroligt mycket.

3.Gracies återkomst

För de flesta MMA-fans är Gracie-släkten helig. MMA som fenomen i nuvarande form är i princip deras idé och som många vet var det just Royce Gracie som visade vägen under de tidigare åren på 90-talet.

På söndag gör exceptionellt talangfulle Kron Gracie debut i UFC. Han är inte vilken Gracie som helst utan son till legendaren Rickson Gracie och därav sonson till BJJ-grundaren Helio Gracie. Kan Gracies övergång till MMA bli en lyckad sådan? Många håller tummarna för det.

Se fler av våra MMA speltips