3 anledningar till varför Ilir Latifi kommer att besegra Corey Anderson

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-27 00:00

På lördag har Ilir Latifi en ypperlig chans att befästa sin position som en potentiell utmanare i lätt tungvikt. Svensken är just nu rankad på plats 5 och kan med en imponerande insats stärka sina aktier inför 2019. Motståndaren på UFC 232 är amerikanen Corey Andersson, rankad på plats 10.

Missa inte vår speltips-artikel inför matchen. Klicka här för att ta del av den.

Så vad talar för att Latifi fortsätter sitt segertåg mot Anderson? Vi har listat tre anledningar som talar för 35-åringen.

1.Anderson haka

Anderson är på många sätt en duktig fighter men är det en svaghet som han har så är det förmågan att ta stryk. 29-åringen har blivit skakad många gånger förr och då mot motståndare som inte slår lika hårt som Latifi. Får ”Lyftkranen” träff så är det god natt.

2.Brottningen

Både Ilir och Corey har brottningen som sin bas. Men som många före Corey har upptäckt är det otroligt svårt att få ner Ilir och om det skulle ske är det nästintill omöjligt att hålla honom nere en längre period. Latifi har en kroppsbyggnad som ger honom en otroligt låg tyngdpunkt och därför är han mycket svår att kontrollera.

3.Fight IQ

Latifi har med åren blivit en bättre och bättre taktiker. Han är numera mycket duktig på att hushålla med sin energi och ta de rätta besluten för att vinna ronder. Detta fick man se prov på i hans match mot Tyson Pedro då han taktiskt utmanövrerade sin motståndare från start till slut. Förvänta er en ”game” Ilir på lördag som vet exakt vad han behöver göra.

Vi har samlat alla monsterkampanjer för UFC 232 på en och samma sida. Ta del av det här.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips