in , ,

Speltips: Jessica Andrade är en dålig matchup för “Thug Rose” – se oddsen

På lördag smäller det i Brasilien, närmare bestämt i Rio de Janeiro, med UFC 237. I toppen av galan kommer en titelmatch i damernas stråvikt att avgöras. Amerikanskan Rose Namajunas tar sig an utmanaren, och brasilianskan, Jessica Andrade.

Inte gått match på ett år

Namajunas gör härmed sitt andra titelförsvar i karriären. 26-åringen vann bältet november 2017 mot Joanna Jedrzejczyk och försvarade den ett halv år senare mot samma motståndare. Men nu har det gått över ett år sedan Namajunas gick match senast.

Namajunas är fortfarande väldigt ung, hon började som proffs i en tidig ålder och ansågs länge vara en väldigt stor talang. Namajunas har ett record på 8-3 och alla matcher förutom tre har skett i UFC.

För Andrade är detta hennes andra titelchans. Den första fick hon mot Jedrzejczyk för två år sedan och den gången gick det inte vägen. Nu har radat upp tre nya segrar varav den senaste mot Karolina Kowalkiewicz kom på en brutal knockout tidigt i första ronden.

Brasilianskan har ett record på 19-6, men tittar man bara på hur hon presterat i stråvikt så har hon bara förlorat en. 27-åringen fightades faktiskt under många år i bantamvikt, vilket är två viktklasser över hennes nuvarande.

Har många vägar till en seger

Denna match är intressant ur olika vinklar. Namajunas är rent tekniskt otroligt begåvad och kan när hon får ihop det mentalt prestera bättre än någon annan. Men det är just hennes mentala game som varit den stora akilleshälen. Hennes främsta styrka återfinns i det stående men hon är samtidigt väldigt finurlig som grappler.

Andrade är motsatsen till just “Thug“. Hennes strategi är att alltid gå framåt och leverera stenhårda krokar och “overhands“. Andrade är otroligt stark för sin viktklass vilket mästaren Namajunas måste se upp med.

Andrade har många vägar till seger. Hon kan antingen vara lyckosam i sin press och med sina hårda slag eller så kan hon också välja att brotta ner Namajunas. För Namajunas del gäller det att vara rörlig och pricka. Hon måste skaffa sig respekt kvickt och hon måste trötta ut den större Andrade.

Utmanaren är favorit

Utmanaren Andrade är favorit enligt spelbolagen vilket inte går att protestera mot. Andrade är en dålig “matchup” för Rose och dessutom tävlar hon på hemmaplan inför en troligen vild brasiliansk publik.

Frågetecken för hur Namajunas kommer klara av pressen. Vårt tips är att Andrade tar bältet och blir ny mästare i damernas stråvikt.

Unibet håller Andrade som favorit till 1.75 medan Namajunas ger 2.05.

Betfair håller Andrade som favorit till 1.65 medan Namajunas ger 2.05.

888 håller Andrade som favorit till 1.75 medan Namajunas ger 2.05.

Betway håller Andrade som favorit till 1.80 medan Namajunas ger 2.05.

Betsafe håller Andrade som favorit till 1.81 medan Namajunas ger 2.04.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *