in , ,

Speltips: Så slutar Lina Länsberg vs Tonya Evinger – superodds erbjuds

Efter två års frånvaro återvänder UFC till Sverige och Stockholm. Den 1 juni ska nämligen UFC Fight Night 153 arrangeras i Globen och i huvudmatchen tävlar ingen mindre än Alexander Gustafsson.

Då galan hålls i Sverige så har vi en del svenskar på matchkortet. Bland annat kommer vi få se bantamviktaren Lina Länsberg ta sig an pionjären för dam-MMA Tonya Evinger.

Framgångsrik inom thaiboxning

Länsberg fick chansen i UFC hösten 2016 och har totalt fem matcher i organisationen varav tre är förluster och två vinster. 37-årige skåningen gick senast match mot den stentuffe Yana Kunitskaya i oktober förra året som hon förlorade på domslut. Länsberg har ett record på 8-4 och även om hon saknar stor MMA-erfarenhet så har hon massvis av erfarenhet från thaiboxning där hon tävlade oerhört framgångsrikt under många år.

Hennes motståndare Evinger är som tidigare nämnt en pionjär. Evinger var en av de första storheterna inom MMA på damsidan under en tid då dam-MMA inte var så populär eller fick utrymme. Evinger är lika gammal som Länsberg och har ett proffsrecord på 19-7. Även amerikanskan kommer från förlust, två raka till och med, mot Aspen Ladd och Cris Cyborg.

Har hemmaplansfördel

Evinger är en komplett fighter som gillar att gröta och blanda nedtagningar och stå i klinch. Samma taktik har vi även sett från Länsberg. Men för Länsberg gäller det i denna match att försöka stå på avstånd och inte tillåta Evinger att krympa avståndet. Svensken behöver pricka med långa slag och sparkar och försöka ta plats i mitten.

Spelbolagen favoriserar Evinger i den här matchen trots att hon alltså tävlar på bortaplan. Det säger lite om hennes meritlista även om hon börjat bli till åren. Eftersom Länsberg får anses vara den fysiskt fräschare fightern och den som kommer vara mest motiverad så är det riktigt bra läge att spela på henne.

Oddsen hos Betfair

Betfair ger 2.70 för Länsberg medan Evinger ger 1.38.

Missa inte vår kampanj i samarbete med Betfair. Nu kan du lira på Länsberg till hela 9.00 gånger pengarna. Och som om det inte vore nog så får du också en snygg och exklusiv t-shirt på köpet. Läs mer om det här.

UFC Sverige Lina Länsberg oddsboost

 

 

 

 

 

 

Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *