in

UFC on FOX 29: Underdogs på huvudkortet

185 lbs.: Israel Adesanya (1.38) vs Marvin Vettori (3.05) Mobilebet

Israel Adesanya är en spännande nykomling i UFC. Han är obesegrad med 12 vinster. Adesanya är en mycket erfaren striker med närmare 60 kickboxningsmatcher på sitt record. Han är lång, har extrem räckvidd och är en oerhört teknisk striker. Han är troligen topp 3 bland strikers i UFC. Han är relativt oerfaren när det kommer till mma. Han har inte prövats mot kvalitetsmotstånd och har bara en match i UFC, vilket var mot den mediokre Rob Wilkinson. I den fighten såg vi hur Wilkinson i inledningen av fighten lyckades stänga ned Adesanyas striking genom att sätta hård press och göra det till en grötig fight. Så snart Wilkinson tröttnade kunde Adesanya ta över fighten tack vare sin överlägsna striking.

Marvin Vettori är blott 24 år gammal och  inte våldsamt erfaren. Han har ett UFC-record på 2-1-1 och hans senaste fight, mot Omari Akhmedov, slutade oavgjort. Vettori är en muskulös och mycket kraftfull fighter. Han är en hyfsat wellrounded southpaw-fighter med bra slagkraft. Han har hyfsade nedtagningar men framförallt mycket stabil grappling – 8 vinster via submissions.

Adesanya är den bättre strikern av de två men han måste hålla fighten stående för att kunna vinna. Han måste dessutom hålla distansen och fightas långt. Om han blir nedtagen eller om han dras in i ett utdraget clinch-krig är Vettori sannolikt den farligare fightern. Mot en orädd och vrålstark ung grappler krävs det troligen ett felfritt nedtagningsförsvar. Adesanya har ännu inte hunnit utveckla brottningsdelen i sitt game och kommer alltså få det tufft mot italienaren. Han ska vara favorit i denna match up men matchen är jämnare än vad oddsen antyder och de nuvarande oddsen ger bra spelvärde på den unge grapplern. Därför är vårt tips att satsa en slant på Vettori till det fin-fina oddset 3.15 Mobilebet.

Rygga bettet här


170 lbs.: Carlos Condit (2.50) vs. Alex Oliveira (1.50) Mobilebet

Carlos Condit har hunnit bli 33 år. Han har länge tillhört toppen i weltervikt men börjar närma sig slutet av sin karriär. Han har haft det tufft på senare tid och kommer från tre raka förluster. Senast, i december, förlorade han mot Neil Magny. Han kom tillbaka efter ett längre uppehåll och aningen ringrostig ut. Han hade även stunder i matchen när han visade prov på sin fina striking. Han hade dock svårt att stå emot Magnys brottning. Condit har ett record på 2-4 på sina 6 senaste. Han förlorade på TKO mot Tyron Woodley pga att han skadade knät och inte kunde fortsätta. Han förlorade en titelfight mot Robbie Lawler via split decision – de flesta ansåg dock att han borde ha tilldelats segern. Därefter förlorade han ’fair and square’ mot en Demian Maia i högform. Det är alltså inga medelmåttor han har torskat mot.

Alex ”Cowboy” Oliveira är en tuff och orädd striker med thaiboxningsstil. Han har hyfsade nedtagningar men hans brottning och grappling är inte på Magnys nivå. Oliveira som är en väldigt fysisk fighter kommer försöka sätta press på Condit. Försöka låsa fast honom mot buren och jobba för nedtagningar. Han är dock inte rädd för att stå upp och byta slag.

Jag tror att Condit har goda chanser att hålla fighten stående. Att röra på sig och undgå att fastna i utdragen grappling med ryggen mot buren. Om han lyckas med sin gameplan ger jag honom goda chanser att ta hem segern mot Oliveira som dessutom hoppar in på relativt kort varsel. Condit som vinnare ger 2.50 i odds hos Mobilebet. Det är klart spelvärt.

Där har ni det – Vettori och Condit, en pojkspoling och en ärrad mma-veteran, är spelvärda den här veckan.

Rygga bettet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *