in , ,

Speltips: Alexander Gustafsson har större segerchans än vad oddsen gör gällande

Då har det blivit dags att leverera speltips för titelmatchen mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson UFC 232. Den här matchen är så laddad på så många olika sätt att det krävs en mindre uppsats för att få ihop allt.

Både Jones och Gustafsson har varit inaktiva ungefär lika länge. Senast Jones gick match var mot Daniel Cormier på UFC 214 den 29 juli 2017. En match han vann på knockout i den tredje ronden. Segern har dock sedan dess skrivits om till en ”no contest” då Jones testade positivt för doping.

Gustafsson gick sin senaste match två månader tidigare, 28 maj 2017, mot Glover Teixeira. Fighten gick på hemmaplan och ”The Mauler” vann på knockout i sista ronden efter riktigt härlig slagkombination.

Risk för ringrost

Det finns frågetecken för båda vad gäller ringrost, men av erfarenheten att döma brukar inaktivitet inte påverka någon av dem särskilt mycket. Vi har sett både Jones och Alex göra comeback efter längre tids frånvaro från sporten och ändå lyckas briljera.

Att Jones är på pappret den starkare av dem två skriver nog de flesta under på. Läs gärna vår stora sammanställning av de bådas styrkor här (LÄNK). Däremot har alla fighters särskilt svårt för en typ av motståndare, och av deras första match att döma så är Alex just den motståndaren för Jones.

Jones förlitar sig mycket på sin räckvidd och distans men då Gustafsson har ett kompetent fotarbete och snarlik höjd så blir det svårare mot honom i just detta avseende.

Vad Gustafsson behöver göra för att vinna är ganska givet. Du kan läsa mer här om vad som talar för att Sverige får sin första UFC-mästare på UFC 232.

Bra spelvärde på Alex

Så vad säger spelbolagen? Jo, att Jones är favorit. Givetvis. Men notera att Alex var en bra mycket större underdog inför deras första fight i Toronto 2013. Mycket har hänt sedan dess. Båda har utvecklats och mognats som idrottare.

Att tippa på Jones är det säkra spelet, men Gustafsson har bättre vinstchans än vad oddsen gör gällande. Kaoset kring Jones och frågetecknen om dopingen gör att ett spel på Alex är helt klart värt insatsen.

Unibet håller Jones som favorit till 1.35 medan Gustafsson ger 3.30 gånger pengarna.

Mobilebet håller Jones som favorit till 1.34 medan Gustafsson ger 3.15 gånger pengarna.

Betfair håller Jones som favorit till 1.36 medan Gustafsson ger 3.00 gånger pengarna.

Vi har samlat alla monsterkampanjer för UFC 232 på en och samma sida. Ta del av det här.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *