Stor chans att Volkan Özdemir vs Anthony Smith slutar med KO – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-26 00:00

Imorgon är det dags för UFC:s lätta tungviktsdivision att få lite mer klarhet. Det är redan bestämt att Alexander Gustafsson och Jon Jones kommer göra upp om titeln på nyårsgalan UFC 232 som i dagsläget sitter runt Daniel Cormiers midja. Du kan läsa mer om just den heta matchen här.

Men bakom Gustafsson och Jones har det ännu inte avancerat fram någon given titelutmanare. Kanske sker så efter imorgon när Anthony Smith och Volkan Özdemir gör upp på UFC Fight Night 138 i Moncton, Kanada.

Unik resa för båda två

Båda herrarna har haft unika vägar upp i topprankingen. Özdemir togs in i UFC så sent som februari förra året där han tog en överraskande seger mot Ovince St-Preux på kort varsel. Kort senare slog han hål på hajpen för Misha Cirkunov genom en brutal knockout i första ronden.

Özdemir gick sedan en ny match och vann på nytt via knockout mot Jimi Manuwa innan han belönades med en titelmatch mot Cormier på UFC 220 i januari. Då gick det inte som han hoppades på och förlust på teknisk knockout i rond två.

Özdemir har inte gått match sedan förlusten och kan med en imponerande insats mot Smith etablera sin andra plats på rankingen. Schweizaren har ett record på 15-2.

Smith har tävlat i UFC sedan 2013 när organisationen köpte upp och flyttade över alla kontrakterade fighters i Strikeforce. Han tävlade länge i mellanvikt men har i sina två senaste matcher tävlat i lätt tungvikt. Båda matcherna, först Rashad Evans och därefter Shogun Rua, har han vunnit på avslut i första ronden.

30-årige Smith har ett record på 30-13.

Bra spelvärde på tidigt avslut

Matchen mellan Smith och Özdemir är intressant ur flera aspekter, bland annat ur ett betting-perspektiv. Att det är en fem ronders match spetsar till det ytterligare. På sina 43 matcher har Smith bara gått till domslut tre gånger. Özdemir har också bara tre domslut på konto totalt. Det är inte någon vild chansning att matchen tar slut innan poängen ska räknas.

Och tror man på att matchen går till avslut så ligger knockout nära till hands. Slår man ihop de bådas matchfacit så har de gått totalt 60 matcher tillsammans. Av dessa 60 har 37 slutat med knockout.

Betfair kan du spela på att matchen just tar slut på knockout. Det ger 1.20 gånger pengarna. Väljer du Özdemir på samma avslut så får du oddset 1.80 medan Smith ger 3.25. Samtliga tre är väldigt spelbara tips.

Eftersom båda har måna avslut i första ronden är det ytterligare en dimension som kan höja oddset. Seger för Özdemir på knockout i första ronden erbjuds till 3.40 gånger pengarna medan samma för Smith ger 7.00 gånger pengarna.

Du har väl inte missat vårt speltips för co-main event mellan Artem Lobov och Michael Johnson? Vänligen klicka här.

Ta del av Betfairs fina välkomsterbjudande där ni får 100% bonus på er första insättning.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips