in , ,

Speltips: Därför kommer Tony Ferguson att besegra “Cowboy”

Vilken match det är som väntar på UFC 238. Två av lättviktens bästa gör upp om att ta ett kliv närmare en titelchans. Det handlar givetvis om matchen mellan Donald Cerrone och Tony Ferguson.

Både “Cowboy” och Ferguson är två fighters som kommit upp i ålder och som gillar att tävla väldigt ofta. Cerrone har redan gått två i år varav den senaste skedde i maj då han besegrade Al Iaquinta på domslut.

Ferguson är kanske den fighter som vunnit flest matcher i UFC utan att förlora men ändå inte fått en riktig titelchans. 11 raka segrar har Ferguson. Trots att han för ett år sedan drabbades av en mycket tuff knäskada så kom han snabbt tillbaka i höstas och vann över Anthony Pettis.

Båda herrarna gillar att hålla sina matcher på slag samt sparkdistans. Och båda herrarna är otroligt begåvade när det kommer till BJJ. Många glömmer att Cerrone har vunnit 17 av sina 36 segermatcher på submission medan Ferguson gjort samma sak i 8 av 24.

Ferguson kommer ta kommandot direkt

Det som skiljer dessa herrar år är att Ferguson går på känsla oftare och fightas väldigt oortodoxt. Man kan aldrig veta vad Ferguson ska göra i buren. Cerrone är betydligt mer teknisk men minst lika farlig. Därför är detta en otrolig matchning att beskåda.

Vinnare i den här matchen kommer bli Ferguson. “Cowboy” är en notoriskt långsam i början av sina matcher medan Ferguson sätter upp ett supertempo direkt. Även om chansen finns att Ferguson blottar sig illa men det är hans match att vinna.

Ferguson vinner troligen på domslut.

Unibet håller Ferguson som favorit till 1.67 medan Cerrone ger 2.20.

Betfair håller Ferguson som favorit till 1.60 medan Cerrone ger 2.10.

888 håller Ferguson som favorit till 1.67 medan Cerrone ger 2.20.

Betway håller Ferguson som favorit till 1.72 medan Cerrone ger 2.10.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *